Musorujsag
Élő Eredmények

Norrisék figyelmeztették a Red Bullt: Érkezünk!

Norrisék figyelmeztették a Red Bullt: Érkezünk!

F1, Sky Sports
Továbbra is távol Max Verstappen legyőzésétől a McLaren, mégis egyre közelebb. Idei első kettős dobogójuk után Lando Norris üzente a riválisnak: „Jövünk!”

A verseny előtt Lando Norris azt jósolta, hogy Max Verstappen 30 másodperces előnnyel fogja megnyerni előttük a Japán Nagydíjat. Hogy milyen lesz a futam képe, azt jól érezte, ám a címvédő előnye vele szemben végül „csak” 19 másodperc volt. A McLarennél ezen a pályán, ezen a versenyen azonban csakis a holland bizonyult jobbnak, mögötte megszerezték az első idei kettős dobogójukat. Lando Norrist 2.-ként, Oscar Piastrit 3.-ként intették le. Az újonc most először vehetett részt F1-es díjátadón.

A futam után az évet a mezőny utolsó harmadában kezdő csapatuk óriási szezon közbeni fejlődéséről beszéltek, mégpedig igen büszkén. „Ez egy újabb elképesztő nap volt számunkra a második és harmadik hellyel. A rajtom jól sikerült, majdnem Maxot is elkaptam. Nem volt sok esélyem a kettes kanyarban, de próbálkoztam, és a tempónk rendkívül jó volt a többiekéhez képest” – állapította meg Norris. „Nem vagyunk közel Maxhoz, de mérföldekre sem vagyunk tőle, szóval örülök. Oscar  miatt is, akinek ez az első F1-es dobogója. Gratulálok neki!”

„Kezdünk odaérni! Nyomjuk, az általunk elért fejlődés pedig kiemelkedő. Nagyon büszke vagyok a csapatra, az előrelépéseink miatt, amit minden hétvégén teszünk. Ez az első közös dobogónk Oscarral!”

Lando Norris és Oscar Piastri (Fotó: XPB)

Főnöke, Zak Brown a közösségi oldalán is ünnepelte a McLaren dupla dobogóját. Ő is jelezte, csapatával az élre törnek. „Dupla dobogó Japánban! Nagyon büszke vagyok erre a csapatra, a fejlődésre, amit elértünk. A küldetésünk kezdettől az volt, hogy állandó jelleggel visszatérjünk a mezőny élére, és nem fogunk megállni” – ígérte.

Piastri ugyancsak a csapatát méltatta az első dobogója után – nekik mondott érte köszönetet. „Különleges érzés, ez biztos. Sokáig emlékezni fogok erre. Nem tudom eléggé megköszönni a csapatnak ezt a lehetőséget! Nem sok ember van a világon, aki akár az élete során bármikor is megkaphatja ezt a lehetőséget, én pedig már az első szezonomban megkaptam. Hálás vagyok a csapatnak” – mondta az ausztrál újonc.

Norrist a díjátadó után a Sky Sports szembesítette a 30 másodperces hátrányról szóló jóslatával, ami nem jött be. Kiemelte: „És ez még szorosabb lehetett volna, de a VSC alatt beragadtam Pérez mögé. Vagy tíz másodpercet vesztettem vele. Nem tudom, volt-e valami gondja. Nem tudom, mit csinált, de nem megengedett az előzés a VSC alatt. Nem tudtam, hogy volt-e tényleges problémája. Annyira lassan mentem, nem tudtam eldönteni, hogy előzhetek-e. Mondom: mi az ördög megy itt?”

„A tempónk viszont annyira jó volt. Visszatértem a második helyre, miután tíz másodpercet vesztettem, tizenkilencre voltam Maxtól. Ez megmutatja, hogy csapatként mennyire jó napunk volt. Dupla dobogó – büszke vagyok mindenkire!” – jelentette ki.

Borítókép: Oscar Piastri és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak