Musorujsag
Élő Eredmények

„Ordítottam és káromkodtam” – Norris 8-10 másodpercet vesztett el a tétova Pérez miatt

„Ordítottam és káromkodtam” – Norris 8-10 másodpercet vesztett el a tétova Pérez miatt

F1
Teljesen összezavarta Sergio Pérez a lassúságával Lando Norrist. a McLaren versenyzője dühös volt, mert 8-10 másodpercet veszített a mexikói miatt.

A versenyen nem sokra vitte, de zavart keltenie így is sikerült Sergio Péreznek a Japán Nagydíjon. Lewis Hamiltonnak a Mercedesét „állította át” a rajtnál, amikor Carlos Sainz elkerülése miatt balra rántotta a kormányt, Kevin Magnussent egy blokkolós fékezéssel forgatta meg a hajtűkanyarban, Charles Leclerc-t pedig az egyik jelenete visszajátszása zavarta megy annyira, hogy az utolsó körig abban a hiszemben volt, hogy Max Verstappen kiesésével dobogós lesz…

Lando Norris versenyébe éppen a Leclerc-t megzavaró jelenet révén szólt bele a mexikói. A Magnussennel történt balesete után a virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe, melyen Norris utolérte, ám megelőzni nem merte a nagyon lassú Red Bull-ost. A brit a futam után azt mondta, 8-10 másodpercébe került Pérez tétovasága, melynek következtében majdnem össze is ütköztek a Spoon-kanyarban.

„Fogalmam sincs. Nem tudom. Valami gondja lehetett. Nem lehet előzni a VSC alatt, kivéve, ha valakinek egyértelmű problémája van. Én nem tudtam, hogy gondja van-e vagy csak feltart. Nem tudtam, és nem kockáztathattam meg az megelőzését”

– mondta Norris az esetről.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Nagyon lassan ment, és amikor a kijelző villogott, hogy véget ér a VSC, ő egyesig kapcsolt le. Kívül voltam mellette, mert annyira lassan ment, és majdnem belém jött. Fogalmam sincs.”

„Ordítottam a sisakom alatt, káromkodtam rendesen… Összezavart, semmit sem tehettem, és időt vesztettem Maxhoz képest, a Ferrarik pedig 1,4 másodperccel voltam mögöttem, miközben előtte tizenkét-tizenháromra voltak. Tíz másodpercet vesztettem, és nem tudtam, mit tehetek.”

Bár ebben a helyzetben talán jobban is feltalálhatta volna magát, Norris úgy érzi, a legjobb utat választotta azzal, hogy maga is lassított. „Ha gondja van, akkor húzódjon félre, és jelezze egyértelműen, hogy gondja van. Nem tette, ezért nem kockáztathattam meg, hogy megelőzöm a VSC alatt.”

Norris elégedett volt azzal, hogy az általa vártnál kisebb volt a lemaradása a győztes Max Verstappennel szemben a célban, és még inkább azzá tette a tudat, hogy a 19 másodpercnél közelebb is kerülhetett volna hozzá, ha nincs Pérez. „Nem hiszem, hogy megváltoztatta volna a világot, csak kicsit feszült volt. De jobb lett volna egy kis nyomás alá helyezni Maxot akkor, mert szerintem nem lettem volna olyan messze tőle. Frusztráló volt. Legközelebb talán meg fogom kérdezni, mit szabad tennem, de szerintem a helyes dolgot tettem” – jelentette ki a második helyezett, azt azért belátva, talán Verstappen sem adott ki magából mindent a versenyen.

Borítókép: Sergio Pérez és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak