Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz nevetett az autóban, amikor látta, hogy a Mercedes ellopja a trükkjét

Sainz nevetett az autóban, amikor látta, hogy a Mercedes ellopja a trükkjét

Sky Sports, Autosport
Ellene fordította a fegyverét a Mercedes, ám Carlos Sainz ezen csak nevetni tudott. A trükk nem jött be, igaz, teljesen ő sem lehet elégedett.

Egy újabb verseny hozott izgalmas befutót Carlos Sainz számára, de ezúttal más szerepkörben volt, mint Monzában és Szingapúrban: ő volt a támadó. Két fő ellenfele az egy héttel ezelőtti versenyhez hasonlóan most is a Mercedes volt. George Russell egy kiállással teljesítette a versenyt, ezért az utolsó körökben lényegesen lassabb volt, mint a kétszer kereket cserélő Lewis Hamilton és Carlos Sainz.

A brit taktikája egy módon működhetett csak (már ha egyáltalán…): ha kivédekezi az ellenfelek támadásait. Csapattársa ellen ezt elsőre meg is tette, amit látva a Mercedes kiadta az utasítást a helycserére. Majd a következőt Hamiltonnak: ne húzzon el Russelltől, hogy az DRS-sel védekezhessen a sarkukban lévő Sainz ellen.

Az én trükkömet használják ellenem! Megyek, és elkapom őket!” – reagált erre a rádión Sainz, aki Szingapúrban azzal nyert, hogy Lando Norrist tartotta DRS-távolságon belül, és ezáltal fegyvert csinált belőle a két gyorsabb Mercedes ellen.

Carlos Sainz előzi George Russellt (Fotó: Formula1/Twitter)

A csillagosoknak még gyakorolniuk kell a módszert, Sainz ugyanis egy körrel később elkapta Russellt. Hamiltont viszont már nem tudta megelőzni, így be kellett érnie a 6. hellyel. A futam után elárulta, nevetett, amikor látta, mire készül a fekete csapat.

„Igen, mókásnak találtam! Nevettem az autóban, mert láttam, hogy Lewis visszavesz a 130R-ben, hogy DRS-t adjon George-nak. Én meg úgy voltam vele, mindenképpen támadnom kell George-ot a sikán felé, mert ha nem érem el, hogy letérjen az ívről, képtelenség lesz őt megelőzni az egyenesben”

– mesélte Sainz, hogyan reagált a DRS-trükkre.

„Mélyet fékeztem a sikánnál, sikerült egy kicsit aláfordulnom, majd használtam a DRS-t, a szélárnyékot, mindent, hogy megelőzzem. Jó móka volt. És igen, majdnem a saját trükköm került egy pozíciómba!”

Carlos Sainz előzi George Russellt (Fotó: Formula1/Twitter)

Miközben Hamilton utólag úgy érezte, a Mercedes túl későn állította félre előle Russellt, majd az ő életét nehezítette meg, amikor a csapattársa bevárását kérte, Sainz úgy ítélte meg, hogy a csapat akkor hozhatta volna ki a legtöbbet ebből a helyzetből, ha nem cseréli meg a sorrendet, és Hamiltont a kiszolgáltatott Russell és az ő Ferrarija között tartja.

„Őszintén szólva talán jobbak lettek volna az esélyeik, ha Lewis mögötte marad. De közben persze próbáltam volna megelőzni Lewist, mert George nagyon lassú volt az S-kanyarokban és a nyolcas-kilences kanyarokban. Szóval a tizenegyestől a tizenhármasig tartó részen próbálkoztam volna, mert mindketten nagyon lassúak voltak ott.”

„Már sosem tudjuk meg, de én kockázatosabb lett volna Lewist hátul hagyni, mert ha elkaptam volna, elkaptam volna George-ot is.”

Végül csak az egyik Mercedest sikerült maga mögé utasítania. „Elég nehéz volt előzni ma Szuzukában. A pályán elfoglalt helyezés meghatározó volt. Négy-öt-hat tizeddel gyorsabb voltam Lewisnál, ennyivel közelítettem hozzá, és nem hinném, hogy ez elég nagy különbség az előzéshez. Ha nem vagy gyorsabb egy másodperccel, nem fogsz előzni.”

„Charles-nak elég sokáig tartott megelőzni George-ot, miközben George nagyon elhasznált gumin volt. Ez számomra azt bizonyítja, hogy minden a pályán elfoglalt pozíción múlt, és mi a kerékcserénél buktuk ezt el. Négy másodperccel voltunk Lewis előtt, és nyolccal kerültünk mögé” – nehezményezte a spanyol.

Kiemelte, az autóját sokkal jobbnak érezte a versenyen, mint az időmérőn, a tempója erős volt, a gumikat jól osztotta be, de túl sokat volt forgalomban ahhoz, hogy ebből igazán profitálni tudjon. Csapattársa, Charles Leclerc a 4. helyen ért célba, így összességében 4 pontot hozni tudtak a Mercedesen a konstruktőri bajnokság második helyéért vívott csatájukban.

Borítókép: George Russell, Lewis Hamilton és Carlos Sainz (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak