Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen: Büszke vagyok, hogy ezzel a csapattal dolgozhatok

Verstappen: Büszke vagyok, hogy ezzel a csapattal dolgozhatok

F1
Stílusos, domináns győzelemmel biztosította be a Red Bull hatodik világbajnoki címét Max Verstappen Japánban. A sikerről és a legfőbb erősségükről kérdezték.

Nem volt kérdés, ki nyeri 2023-at, mert Max Verstappen és a Red Bull nem is engedte feltenni. Az első pillanattól kezdve dominálnak az idei szezonban. Annyira, hogy már pár verseny után világos volt, ők lesznek a győztesek, és annyira, hogy már hat futammal a vége előtt hivatalosan is győztesek. Ilyen korai bajnokavatót a csapatok között még sosem rendeztek az F1-ben.

Innen nézve stílszerű volt, ahogyan a fennállásuk hatodik konstruktőri címét bebiztosították: egyedül, a csapattársával szemben is domináló Max Verstappennel, aki újabb ellentmondást nem tűrő, fölényes győzelmet aratott, ezúttal Szuzukában, a motorpartner Honda saját pályáján.

„Jó verseny volt. A rajt egy kicsit szoros volt az első kanyarral, de utána az autót újra nagyszerű volt vezetni. Figyeltem a gumikra, a kopást kordában tartottam. Tudtam, hogy a taktikánk egy kicsit más lesz majd a két közepes gumi miatt, szemben a két keményet használókéval, de így is rendben volt. Az egyensúly egész jó volt, a kigyorsítás szintén. Az egész etap alatt.  Nem volt valódi problémánk a verseny során, és ez az egész hétvégét is összefoglalja: hihetetlen volt vezetni az autót ezen a hétvégén” – összegzett Verstappen.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

Könnyed, zökkenőmentes, hiba nélküli verseny – amilyen a szezonjuk is. A hollandot megkérdezték, érezte-e már ennyire jónak a világverő RB19-esét. „Nehéz megmondani. Igazán jó hétvége volt, de voltak más hétvégék is, amiken az autó igazán klassz volt. Néha nemcsak az autódon múlik, hanem azon is, mennyire vannak közel az ellenfelek” – felelte.

De mondhatta volna azt is, mennyire vannak távol…

A bajnokságban annyira mindenképp, hogy már matematikai esélyük sincs. A Red Bull 2010, 2011, 2012, 2013 és 2022 után újra felért a Forma –1 tetejére. Pontosabban továbbra is ott maradt. A tavalyihoz képest Verstappen az idei sikerüket rangsorolja előrébb.

„Ez jobb, az autónk idén dominánsabb. Leszámítva Szingapúrt. Az összes többi versenyen igazán jó volt az autónk, és hihetetlen szezon ez mindenkitől a csapatban. Büszke vagyok erre. De arra is, hogy ezekkel az elképesztő emberekkel dolgozhatok. a pályán és a gyárban is.”

„Vannak, akiket a pályán nem látnak, de ők is keményen dolgoznak azért, hogy az autónk a lehető legjobb formában legyen, jól fejlődjön az év során és a következő évre is” – emelte ki Verstappen.

Fotó: Red Bull

A kérdésre, mi jelenti a Red Bull legnagyobb erősségét, egyszerű választ adott. „Túl azon, hogy jók abban, amit csinálnak, egyszerűen mindenki tudja a maga dolgát. A kommunikáció, az együttműködés” – nevezte meg a titkot.

Ilyen egyszerű ez. Mint nyerni Szuzukában. Mint nyerni szinte mindenhol.

Borítókép: Max Verstappen és a Red Bull (Fotó: Red Bull)

További tartalmak