Musorujsag
Élő Eredmények

Albon: Ezt egyik autó sem élte volna túl…

Albon: Ezt egyik autó sem élte volna túl…

F1, Williams
A Williams versenyzője, Alexander Albon nem tartja kizártnak, hogy Szuzukában is összejöhetett volna a pontszerzés, az első körös ütközés viszont olyannyira megrongálta autóját, hogy csak idő kérdése volt, mikor kell kiszállnia a küzdelemből…

Azt követően, hogy Szingapúrban egy ütközés – amiért riválisa, Sergio Pérez volt a felelős – következtében kicsúszott a legjobb tíz közül, Alexander Albon a Japán Nagydíjon gyorsan vissza akart vágni, mégpedig pontszerzéssel. Saját, valamint csapata számításai alapján a klasszikus japán pálya ehhez jó terep lett volna, hiszen jobban fekszik autójuknak, mint a szingapúri.

A pontszerzési esélyt azonban most nagyon hamar elveszítették, Albon ugyanis az első körben belekerült a „darálóba” Valtteri Bottasszal és Esteban Oconnal, autója pedig olyannyira megsérült, hogy csak a vártnál jóval gyengébb tempót tudott futni.

Végül a Williams ki is hívta őt a garázsba, ahonnan már nem tért vissza a pályára megrongálódott autójával. Értékelése során Albon jelezte, a futam alakulását látva akár összejöhetett volna a pontszerzés, de nehéz „számolnia”, hiszen autója sérült volt. Ami pedig az ütközés illeti, jelezte, bár autója továbbment, azt, hogy „nem éli túl” az incidenst, már akkor sejtette.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Egyetlen autó sem elég erős ahhoz, hogy túlélje az ilyen ütközéseket” – jelentette ki, miután az F1 riportere megjegyezte, Williamse stabil volt, jól bírta az ütéseket. „Már az első körben megvolt a károk, és igazából már akkor vége is volt a játéknak. Megpróbáltunk továbbmenni, megvárni, lesz-e valami a futamból” – tette hozzá.

„Úgy értem, elég sokan kiesetek erről a versenyről, szóval kinn maradtuk és vártuk, történik-e még valami. De túl sok volt a sérülés az autón és a leszorítóerővel is hátrányban voltunk. Kár érte… érdekes lett volna, ha valami még történik a versenyen. Azt hiszem, talán összejöhetett volna a pontszerzés” – jegyezte meg a thai.

„Az alapján, amit láttam. Hogy Sergio (Pérez) kiesett… és az egyik Alpine előtt maradhattunk volna. Talán tényleg elérhető lett volna a pontszerzés is. De sosem tudni…” – zárta gondolatát Albon, aki eddig 21 egységgel gazdagította alakulatát.

Japánban a csapattárs, Logan Sargeant is kiesett, miután ütközött Bottasszal. Nem meglepő tehát, hogy a versenymérnök, Dave Robson kiábrándító futamról beszélt. „Mindkét autó korán károsodott, miután ütköztek másokkal. Mind az első szárny, mind a padló károsodott, és bár a szárnyat tudtuk cserélni, a padló rosszabb volt és már nem folytathattuk. Bosszantó, hogy egyik autó sem jutott a célba. Most visszatértünk a főhadiszállásra, összeszedjük magukat és felkészülünk Katarra” – mondta.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak