Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone: Verstappen a valaha volt legjobb versenyző

Ecclestone: Verstappen a valaha volt legjobb versenyző

Daily Mail
Az F1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone kijelentette, a jelenlegi címvédőt és listavezetőt, Max Verstappent tartja a valaha volt legjobb versenyzőnek. Korábban a franciák négyszeres bajnokát, Alain Prostot helyezte a lista élére, de az előző években látottak alapján meggondolta magát.

A Red Bull klasszisa megállíthatatlanul száguld harmadik világbajnoki címe felé (ezt akár már két hét múlva, Katarban elhódíthatja) és fiatal kora ellenére már most számos királykategóriás rekordot is ő tart. Nála több futamgyőzelmet például senki sem szerzett még egy adott évadban és a legtöbb zsinórban szerzett F1-es siker is az ő nevéhez köthető.

Elképesztő eredményeit és a 2022-es szezon második fele óta tartó dominanciáját látva egyre többen beszélnek arról, hogy Verstappen már most bekerült az F1 legjobb versenyzői közé. A királykategória korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone még bátrabb kijelentést tett.

Szerinte ugyanis a hollandnál jobb versenyzője sosem volt még a királykategóriának. „Max a valaha volt legjobb versenyző” – jelentette ki a Daily Mailnek nyilatkozó üzletember. „Ehhez nem férhet kétség. Korábban azt mondtam, hogy Alain Prost volt a legjobb, most viszont már azt mondom, hogy Max az” – tette hozzá utalva korábbi nyilatkozataira.

Bernie Ecclestone (Fotó: XPB)

„Ő a legjobb. Ő hozza ki a leghatékonyabban a maximumot a versenyautójából. Nem pazarolja az idejét, rögtön a közepébe vág” – fogalmazott, majd a mezőny legeredményesebb versenyzőéjről, Verstappen korábbi riválisáról, Lewis Hamiltonról is kifejtette a véleményét.

Az én listámon ő (Verstappen) Lewis előtt áll. Egyértelmű, hogy Lewis ragyogó, szuper-szuper tehetséges. Megérti az embereket és a lehető legjobbat hozza ki belőlük. Míg ezzel szemben Max a legjobbat hozza ki az autójából. Nagyon más, mint Max. Ha Lewis abbahagyja a versenyzést, elmehet egy másik irányba. A szórakoztatáséba, vagy bármerre. Max nem menne ebbe az irányba. Max egy közülünk. A mi F1-es szféránkban senki sem olyan, mint Lewis” – folytatta.

Ecclestone a hétszeres bajnok jelenlegi csapattársáról, George Russellről is beszélt, akit egyelőre nehezen tud hová tenni. „Nem is tudom, mit gondoljak róla. Kedvem és szuper tehetségesnek tartom. Inkább arról van szó, mit tenne a győzelemért. Szingapúrban várta, hogy Carlos (Sainz) lemenjen a pályáról. Keményen nyomta. Nem hiszem, hogy olyan sokat gondol a saját futamára, ahogyan azt Lewis teszi” – fogalmazott.

Végül elárulta, kiket igazolna saját csapatába, ha újra egy királykategóriás alakulat élére állna (ahogyan tette azt az 1970-es években a Brabham-istállóval). A választása Oscar Piastrira és a korábbiak alapján nem meglepő módon Verstappenre esne. „Ha csapatfőnök lennék, a fiatal ausztrál srácot szerződtetném. Ő nagyon jó. De Max a legjobb, akit valaha láttam” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak