Musorujsag
Élő Eredmények

Lawson számára nem elégtétel Cunoda legyőzése

Lawson számára nem elégtétel Cunoda legyőzése

RN365
Az Alpha Tauri beugrósa, Liam Lawson jelezte, nem vigasztalja, hogy a Japán Nagydíjon legyőzte rutinosabb csapattársát, Cunoda Jukit, hiszen elsősorban pontot akart szerezni, ahhoz pedig nem volt elég gyors az autójuk.

A sérült Daniel Ricciardót helyettesítő Liam Lawson az előző hetekben több kiugró eredménnyel jelezte, megérdemel egy helyet a királykategóriában. Szingapúrban például a pontszerzés is összejött neki, noha korábban sosem vezetett még a trükkös utcai pályán, és F1-es rutinja is néhány szabadedzésre valamint három hétvégére korlátozódott.

A szingapúri viadal után Japánban is a legjobb tíz volt a cél az új-zélandi számára, ezúttal viszont nem tudta beverekedni magát a pontzónába. Eredményére viszont így is büszke lehet, hiszen megelőzte csapattársát, a nála jóval rutinosabb, hazai közönség előtt versenyző Cunoda Jukit.

Ez viszont önmagában egyáltalán nem vigasztalta. „Ettől nem leszek elégedettebb” – jelezte, amikor feltették neki a kérdést, jó érzés volt-e legyőzni Cunodát pont azt követően, hogy az Alpha Tauri bejelentette, megtartja Cunoda és Ricciardo párosát 2024-re, vagyis neki jó eséllyel nem lesz F1-es versenyzői ülése 2024-ben.

Liam Lawson és Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Szeretnék versenyzői ülést, de jelenleg nincs. Alapvetően a tőlem telhető legjobb munkát végzem, amikor beülök az autóba. Ezt egészen addig csinálom, amíg most vezethetek” – folytatta a fiatal pilóta, aki várhatóan Katarban is lehetőséget kap, Ricciardo rehabilitációja ugyanis lassabb a vártnál.

„Ezen a futamon most nem volt meg a tempónk” – ismerte el őszintén. „Most egyedül az Alpine versenyzőivel harcolhattunk, és ők túl gyorsak voltak hozzánk képest. Ez sajnos egyet jelentett azzal, hogy a pontzónán kívül végeztünk. Úgy érzem, nagyjából maximalizáltuk a lehetőségeinket, amit lehetett, azt megtettük.”

„A Jukival folytatott küzdelem kemény, de szerintem sportszerű volt. Továbbra is igyekszem pontokat szerezni a csapat számára, és minden alkalommal bizonyítani akarok, amikor beülök az autóba. Ez szerintem most is sikerült” – zárta gondolatát.

Liam Lawson (Fotó: XPB)
Borítókép: Liam Lawson (Fotó: XPB)

További tartalmak