Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel Le Mans-ban versenyezhet újra?

Vettel Le Mans-ban versenyezhet újra?

AMuS
Német sajtóhírek szerint hamarosan sor kerülhet Sebastian Vettel visszatérésére! Igaz, a négyszeres bajnok nem a királykategóriában, hanem a WEC-ben versenyezhet majd a Jota-Porsche pilótájaként. Ő maga annyit mondott a projekt kapcsán, hogy gondol a futamra.

Az elmúlt időszakban többször szó esett arról, hogy a tavaly visszavonuló Sebastian Vettel egy nap még visszatérhet a királykategóriába – köszönhetően egy interjúnak, amiben kijelentette, továbbra sem tudja egyértelműen kizárni azt, hogy visszatér, igaz, jelenleg elégedett az „új életével”. Az Auto Motor und Sport most arról cikkezett, sor kerülhet a visszatérésre…

Igaz, Vettel nem a Forma–1-ben tűnik majd fel, hanem az endurance-világbajnokságban (WEC), ahol 2024-ben a legfrissebb hírek szerint barátja és honfitársa, Mick Schumacher is versenyezhet az Alpine alakulatánál (hogy tárgyalnak a némettel, azt nemrég a csapat is elismerte).

Vettel az általában jól értesült német lap szerint a Jota-Porschéval egyeztet, a visszatérés előtt pedig hamarosan egy tesztlehetőséget is kap. Állítólag Spanyolországban készülhet majd egy LMP2-es autóval, ami bár nem a széria királykategóriája, a felkészüléshez és az endurance-autók megismeréséhez tökéletes eszköz lehet.

Antonio Felix da Costa a Le Mans-i 24 óráson a Jota Porschéval (Fotó: XPB)

A teszten állítólag a Jota versenyzői, a korábbi Red Bull-junior Antonio Felix da Costa és Will Stevens (ő korábban néhány F1-es futamon is indult) is részt vesznek, hogy segítsék és támogassák a négyszeres királykategóriás világbajnokot.

Az Auto Motor und Sport tudósítója a Japán Nagydíj helyszínén személyesen is érdeklődött Vettelnél, aki nem cáfolta a híreszteléseket. „Eddig semmit sem írtunk alá, és semmiről sem született még döntés. De ez a dolog ott motoszkál a fejemben” – jegyezte meg Le Mans és az endurance kapcsán. „Még bőven van időm arra, hogy döntsek” – tette hozzá.

A 2024-ben két Porschéval induló Jota Sports az AMuS szerint egy másik népszerű ex-F1-essel is tárgyal, az endurance-versenyzésben szép sikereket jegyző Robert Kubicával, akit a BMW is felkeresett, a lengyelnek viszont a Jota projektje jobban tetszik.

Sebastian Vettel (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak