Musorujsag
Élő Eredmények

Honda vagy Red Bull? Cunoda válasza egyértelmű!

Honda vagy Red Bull? Cunoda válasza egyértelmű!

GPBlog
Az Alpha Tauri japán versenyzője, Cunoda Juki nem akar választani a pályafutását hosszú évek óta támogató Honda és a pályafutását szintén hosszú évek óta támogató Red Bull között, noha sajtóhírek szerint idővel döntenie kell…

Amikor a Honda a 2023-as szezon első felében bejelentette, a 2026-os évtől kezdődően az Aston Martin gyári partnere lesz, a japánok sportigazgatója egy sajtótájékoztatón, nyíltan beszélt arról, hogy szeretnének egy hazai versenyzőt, Cunoda Juki pedig, lévén egyre több tapasztalata van és teljesítménye is javul, kézenfekvő választás lehet.

Amennyiben Cunoda valóban komoly opció, és a Honda lehetőséget is ajánl majd neki, a versenyzőnek választania kell, csatlakozik-e a hazai gyártóhoz és elhagyja az őt szintén régóta támogató Red Bullt, vagy – amennyiben erre lesz lehetősége – a bikásokkal marad.

A téma a Japán Nagydíj hétvégéjén is felmerült, miután az Alpha Tauri bejelentette, Cunoda 2024-ben is velük marad (egyes felvetések szerint ebben a Honda keze is benne volt, szeretnék ugyanis a mezőnyben tartani versenyzőjüket). A fiatal versenyzőnek feltették a kérdést, a két őt támogató alakulat közül melyiket választaná, melyikhez lenne hűséges.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

Cunoda erre igencsak diplomatikus és az ő szempontjából érthető választ adott. „Mindkettő! Egyértelműen, mindkettő” – felelte. „Úgy értem, a Honda tizenhat éves korom óta támogatott engem” – tette hozzá, jelezve, régre nyúlik vissza együttműködése a hazai gyártóval.

„Tulajdonképpen erről a pályáról (Szuzuka) indultunk. Szóval, eléggé nyilvánvaló, hogy nélkülük nem lennék itt. De akkor sem lennék itt, ha a Red Bull nem támogatott volna. Nagyon nehéz erre válaszolni, de természetesen különböznek egymástól” – folytatta.

„Ugyanakkor szerintem nagyon jól kombinálhatók a juniorkategóriákban, így volt ez akkor is, amikor én még junior voltam. Mindkét irányból kaptam segítséget és valójában ezek az együttműködések nagyon jól ki voltak egyensúlyozva. Szóval a válaszom teljesen egyértelműen az, hogy mindkettő” – zárta gondolatát a huszonhárom éves pilóta.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak