Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg szeme előtt felvillant a pontszerzés lehetősége – majd gyorsan szét is foszlott…

Hülkenberg szeme előtt felvillant a pontszerzés lehetősége – majd gyorsan szét is foszlott…

RN365
Az incidensek és a kiesések valamint a vártnál jobb versenytempó miatt a Haas rutinos pilótája, Nico Hülkenberg a Japán Nagydíj elején úgy érezte, esélye nyílhat a pontszerzésre, álma azonban gyorsan szertefoszlott.

A Haas versenyzői és vezetői a szuzukai hétvége előtt jelezték, egyébként is nehéz 2023-as szezonjuk egyik mélypontja lehet a Japán Nagydíj, a pálya karakterisztikája ugyanis egyáltalán nem fekszik autójuknak. Az időmérőkön általában remeklő Nico Hülkenberg „ennek megfelelően” ezúttal a Q2-be sem jutott be és csak a tizennyolcadik helyről várta a rajtot.

Ami aztán különösen jól alakult számára: az első körben egészen a tizenkettedik helyig jött előre. A jó kezdést valamint a vártnál meggyőzőbb futamtempót látva a német egy ponton bízni kezdett abban, hogy újra pontot szerezhet, álmai azonban hamar szertefoszlottak.

Annyira ugyanis nem volt jó a versenytempó, hogy hosszabb körökön keresztül harcban tudjanak lenni ellenfeleikkel, akik rögtön faképnél hagyták őket, amint ismét küszködni kezdtek az egész évben problémát jelentő gyors és jelentős gumikopással. „A futam elején talán még bíztam benne, akkor talán még álmodoztam róla” – jegyezte meg Hülkenberg a pontszerzéssel kapcsolatban.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

„De aztán ahogy teltek a körök, ahogy zajlott a futam, a többiek ismét lehagytak bennünket, és a pontszerzés ismét elúszott” – tette hozzá kissé lemondóan, ugyanakkor abból a tényből, hogy a vártnál még így is jobban mentek, most erőt merít.

„Egy kicsit talán tényleg jobbak voltunk annál, amire számítottunk. A verseny tiszta volt, jól sikerült az első köröm is. Akkor sikerült szereznem néhány pozíciót. A futam során még a biztonsági autó is a segítségünkre volt a gumikopás miatt és több hasonló tekintetben is. Mégis háromszor kellett kiállnom, ami egyébként a szándékunk is volt” – magyarázta.

„Ennek ellenére is nagyon oda kellett figyelni a gumikra, folyamatosan menedzselni kellett őket. Jó futam volt, és jól végre is hajtottunk minden feladatot, de végső soron nem voltunk elég gyorsak. Ezért vagyunk harminc másodperccel a tizedik helyezett mögött, ami elég sok” – zárta gondolatát.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak