Musorujsag
Élő Eredmények

Lawson szerint a Red Bull rendszerének egyik pozitívuma az állandó nyomás

Lawson szerint a Red Bull rendszerének egyik pozitívuma az állandó nyomás

F1i
Az Alpha Tauri új-zélandi újonca, Liam Lawson többekkel ellentétben úgy érzi, az a nyomás, ami a Red Bull juniorprogramjában rá nehezedik, pozitív, sőt segítette abban is, hogy készen álljon a Forma–1-es beugrásra.

Az elmúlt években, de 2023-ban, Nyck de Vries gyors menesztése kapcsán is számos kritika érte a bikásokat azzal kapcsolatban, hogy túl szigorúak fiatal védenceikkel, akikkel szemben magas elvárásokat támasztanak, és ha ezeket nem teljesítik, azonnal búcsút is vesznek tőlük. Vagyis, folyamatos nyomás alatt tartják őket.

A sérült Daniel Ricciardo helyett beugró és az előző négy hétvégén több meggyőző eredményt is elérő Liam Lawson, aki szintén a Red Bull juniorakadémiájának „tanonca”, ezzel kapcsolatban nemrég megjegyezte, ő pont ellenkezőleg látja a helyzetet.

Az új-zélandi örül annak, hogy folyamatosan nyomás alatt kellett teljesítenie, hiszen így sokkal jobban felkészülhetett az F1-es beugrásra (szolgálataira végül szükség is lett) egy olyan világban, ahol a versenyzőknek állandó nyomás alatt kell teljesíteniük. „Az egyik pozitívuma annak, hogy Red Bull-pilóta lehet, hogy öt éve ebben a programban vagyok, az, hogy nagy a nyomás” – fogalmazott.

Liam Lawson és Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Ez egy olyan program, aminek a tagjaiként az első naptól kezdve folyamatosan nyomás alatt vagyunk. Ezt már megszoktam. Öt év telt el (mióta a programban vagyok), szóval már készen állok az ilyen helyzetekre” – emelte ki.

Lawson a hétvégén tudta meg, hogy meggyőző beugrása ellenére 2024-ben nem lesz számára állandó versenyzői ülés az Alpha Taurinál, a bikások viszont számítanak rá beugrósként és a hírek szerint 2025-re állandó ülést ígérnek neki. Ezzel kapcsolatban diplomatikusan megjegyezte, amíg lehetősége van autóban ülni, a legjobbját fogja nyújtani.

„Őszintén, egyelőre a legjobb formámat akarom hozni ezeken a futamokon. Amint véget ér ez a feladat, lehetőségem nyílik arra, hogy megvizsgáljam, miként teljesítettem és milyen lehetőségeim vannak. De most a futamokra figyelek” – mondta.

Ami a lehetőségeit illeti, korábban úgy tűnt, a Japán Nagydíj lesz számára az utolsó, az előző hetek hírek alapján viszont valószínűbb, hogy Katarban is autóba ülhet még, egyrészt ugyanis Ricciardo rehabilitációja lassabb a vártnál, másrészt pedig maga a rutinos ausztrál sem akarja elsietni a visszatérést, megkockáztatva azt, hogy egy korai próbálkozással többet árt magának, mint használ.ű

Liam Lawson (Fotó: XPB)
Borítókép: Liam Lawson (Fotó: XPB)

További tartalmak