Musorujsag
Élő Eredmények

Már megvan az Alpha Tauri új neve – új jelölt került a képbe?

Már megvan az Alpha Tauri új neve – új jelölt került a képbe?

Speedweek, Blick, Sky
Miközben az Alpha Tauri ügyvezető igazgatója elhintette, már tudják, mi lesz a Red Bull B-csapatának új neve, szárnyra kapott egy új pletyka. A Hugo Boss helyett az Adidas szállhat be?

Helmut Marko tanácsadó már az év első felében megerősítette, komoly változások lesznek a Red Bull juniorcsapataként működő Alpha Taurinál azok után, hogy az előz évben (és idén sem) nem teljesítettek az elvárt szinten. A vezetőséget már átstrukturáltak, a Red Bull-lal szorosabbra fűzött együttműködéshez is előkészítették a terepet, és 2024-ben új névre is váltanak a faenzaiak.

A nyár közepén munkába állt új ügyvezető igazgatójuk, Peter Bayer a Speedweeknek adott interjúban nemrég elárulta, már konkretizálták az arculatváltással kapcsolatos terveiket.

„Jelenleg csak annyit árulhatok el, hogy egyértelműen támaszkodni fogunk az anyamárkánkra. Az új név és az új logó már megvan. A bejelentés tervezés alatt. Egyértelművé szeretném tenni, hogy az Alpha Tauri mint divatmárka megmarad, de a további Forma–1-es elköteleződésüket még tisztázni kell”

– fogalmazott az osztrák.

Az elmúlt hónapokban egy másik divatmárkával, a Hugo Boss-szal hozták hírbe a csapatot, és többféle névvariációs lehetőség is felmerült. Bayer ezen értesüléseket nem kommentálta érdemben, ám a kapcsolat meglétét megerősítette, a megállapodásuk lehetőségét pedig nem cáfolta.

Alpha Tauri (Fotó: XPB)

„A Hugo Bossról köztudott, hogy többet akar kihozni a Forma–1-ből. Ennek megfelelően több csapat is kopogtatott náluk, nemcsak az Aston Martin és mi. A mi meghirdetett újrakezdésünkkel sok ajtót megnyitottunk. Bízunk benne, hogy lesz pár új partnerünk. A gazdasági előjelek jók” – mondta Bayer.

Mindeközben felröppent egy új pletyka is a névváltás kapcsán.

A svájci Blick a szuzukai hétvégén azt írta, a faenzai gárda új partnere valóban egy másik divatmárka lesz, ám nem a Hugo Boss, hanem a német Adidas, melynek új vezetője, Björn Gulden korábban a Puma vezetőjeként erősítette a rivális márka Forma–1-es jelenlétét.

Az Adidas röviden reagált a híresztelésre, szóvivőjük a DPA német hírügynökséggel csak annyit közölt: „Alapvetően nem veszünk részt találgatásokban.”

Csak egy figyelemelterelő “kacsa” lenne, vagy valóban fordulat állt be a háttérben? A Red Bull hamarosan talán ismerteti a második csapatával szőtt terveit.

Borítókép: Alpha Tauri (Fotó: XPB)

További tartalmak