Musorujsag
Élő Eredmények

Nem sieti el Szafnauer utódjának kiválasztását az Alpine

Nem sieti el Szafnauer utódjának kiválasztását az Alpine

RN365
Az Alpine megbízott csapatvezetője, Bruno Famin jelezte, nem akar extra nyomást helyezni saját vállára, ezért – valamit azért, mert elégedett a jelenlegi gárdával – nem sieti el a nyáron menesztett Otmar Szafnauer helyettesének kinevezését.

A francia alakulatnál a Belga Nagydíj után vette kezdetét egy komolyabb szerkezeti átalakítás, amelynek keretén belül a csapatvezetőnek, Otmar Szafnauernek is távoznia kellett. A szakember helyét Bruno Famin vette át, ő azonban csak megbízott csapatfőnökként ténykedik az istállónál, vagyis várható, hogy idővel kineveznek egy „állandó vezetőt” is.

A nemzetközi sajtóban több név is felmerült már: írtak például arról, hogy a Ferraritól tavaly távozni kényszerülő Mattia Binotto veszi át az istálló irányítását, erről viszont azóta sem érkezett hivatalos megerősítés – sőt pletyka is egyre kevesebb.

Ami a „vezetőkeresést” illeti Famin nemrég jelezte, nem fogja elsietni a feladatot, hiszen nem szeretne extra nyomás alatt dolgozni, és a jelenlegi gárdát is erősnek tartja. Hozzáadni csak ahhoz illeszkedő, minőségi szakembereket akar. „Szó sincs halogatásról, hiszen nem szeretnék nyomás alá kerülni” – nyilatkozta az RN365-nek.

Bruno Famin (Fotó: XPB)

„Egyelőre mindent felmérek. Úgy gondolom, az eddig látott változások rendben van a pályaoldalon. Nagyon elégedett vagyok a versenyzőkkel is. A munkájukkal, valamint a szellemiségükkel is” – dicsérte Esteban Ocont és Pierre Gaslyt.

„A fő szempont most természetesen az, hogy kiderítsük, miként teremthetünk ugyanolyan küzdőszellemet (mint, amilyen a versenyzőké). Ez az, amire ebben a pillanatban én magam is összpontosítok. Nem egy-egy személy a fő kérdés, hanem az, hogy a gyárakban mindenki együtt tudjon működni” – emelte ki.

Ami a szakembergárdát illeti, az Alpine-nak egy rutinos technikai vezetőre is szükségük lesz, hiszen Pat Fry is távozott (ő a Williamshez igazolt), valamint távoznia kellett a sportigazgatónak, Alan Permane-nek is, aki hosszú évtizedekig volt a csapat tagja.

Pierre Gasly és Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak