Musorujsag
Élő Eredmények

De Vries a menesztésről: Az F1 volt az álmom, szóval fájt, de tovább kell lépni

De Vries a menesztésről: Az F1 volt az álmom, szóval fájt, de tovább kell lépni

The Race
Az Alpha Tauritól év közben menesztett Nyck de Vries jelezte, készen áll arra, hogy ismét új fejezetet nyisson azt követően, hogy visszatér a Forma–E-be. Az F1-es búcsúval kapcsolatban megjegyezte, az természetesen fájt neki, hiszen a királykategória volt az álma gyermekkora óta.

A 2022-es monzai beugrás után kapóssá váló és végül az Alpha Taurinál kikötő Nyck de Vriesnek az idei évben mindössze 10 futam jutott, mielőtt a bikások menesztették őt és helyére a rutinos Daniel Ricciardót ültették. A holland menesztése óta mindössze egy közleményt adott ki, majd jelezte, vár a versenyzés világába való visszatéréssel.

Hónapokkal később kiderült, jövőre a Forma–E-ben ül ismét autóba, vagyis abban a szériában, ahol 2021-ben bajnoki címet szerzett. Miután bejelentették, hogy a Mahindra egyik versenyzője lesz, De Vries néhány szóban ismét megemlékezett az F1-es kalandról is.

„Természetesen fáj… fáj, ha idő előtt véget vetünk a dolgoknak” – nyilatkozta a Race-nek, amikor menesztéséről faggatták. „Sok éven keresztül álmodoztam erről (az F1-ről). De személy szerint úgy látom, hogy az életünkben különböző fázisokon és fejezeteken megyünk keresztül. Ahogy a bejegyzésemben is írtam, nem a cél a fontos, hanem az utazás…”

Nyck de Vries (Fotó: XPB)

„Ha ebből a perspektívából nézed a dolgokat, akkor az segíteni fog abban, hogy összeszedd magad és újra csak előre tekints. Mint mondtam, most egy új fejezet elején tartunk, és izgatott vagyok az új projekt valamint a benne rejlő perspektívák miatt” – emelte ki.

„Ez emberi dolog, szükség volt egy ilyen újrakezdési időszakra. Arra, hogy mit értünk el, hol tartunk és hová szeretnénk eljutni. Úgy érzem, volt elég időm ahhoz, hogy felmérjem, mi történt és újrakezdjem. Izgatott vagyok és szerint friss motivációt érzek arra, hogy visszatérjek a versenyzéshez, ahhoz, amit a legjobban szeretek” – mutatott rá.

De Vries számára tehát az FE egy ismerős terep lesz, ahogyan új főnöke Tony Ross is, akivel korábban, a Mercedes Forma–E csapatánál is dolgozott. „Elég váratlanul jelent meg az első egyeztetésen. De ez egy boldog meglepetés volt. Együtt dolgoztunk a Mercedesnél és tiszteltük egymást. Akkor is hittem benne, és most is hiszek benne. Remek versenymúlttal rendelkezik. Szép eredményei voltak, tudást és szakértelmet hoz magával. Valamint egy bizonyos gondolkodásmódot is” – zárta gondolatát.

Edoardo Mortara és Nyck de Vries (Fotó: Mahindra)
Borítókép: Nyck de Vries (Fotó: XPB)

További tartalmak