Musorujsag
Élő Eredmények

Hálátlan rekord tulajdonosa lett Norris – de még szabadulhat tőle

Hálátlan rekord tulajdonosa lett Norris – de még szabadulhat tőle

Racefans
A Japán Nagydíjon szerzett pontjaival Lando Norris megelőzte Nico Hülkenberget, és ezzel ő lett az F1 legtöbb ponttal rendelkező olyan versenyzője, akinek még nincs futamgyőzelme.

Senki sem állt idén annyiszor a dobogó második fokán, mint Lando Norris. Japánban idén negyedszer bonthatott pezsgőt a győztes jobbján. A brit a megszerzett 18 pontjával eközben egy másik „versenyben” az első helyre lépett.

A McLaren versenyzőjének immáron 543 pontja van a Forma–1-ben, 13-mal több, mint Nico Hülkenergnek. A német ezzel átadta ellenfelének az egyik nem szeretett rekordját: immáron Norris a legtöbb ponttal rendelkező olyan F1-es versenyző, akinek még nincs futamgyőzelme.

A McLaren versenyzőjének ezen szám eléréséhez lényegesen kevesebb versenyre volt szüksége, hiszen Japánban a 98. versenyét teljesítette, miközben Hülkenberg a 197.-et. Ez azt is megmutatja, Norris versenyképesebb autóban ül, és kedvezőbb helyzetben van ahhoz, hogy szerezzen egy győzelmet, és visszaadja a rekordot a németnek.

Lando Norris (Fotó: XPB)

Miközben Hülkenberg még a dobogón sem állt soha a királykategóriában, Norrisnak a mostani már pályafutása 10. top 3-as eredménye volt.

Ha így folytatja, még ilyen szempontból is rekordtartóvá válhat, hiszen a legtöbb dobogót elérő nem-futamgyőztesnek Nick Heidfeld számít, aki hárommal több, 13 díjátadón vett részt pályafutása során.

E mutatók egyfelől Norrist dicsérik, másfelől alighanem mielőbb szabadulna e csúcsoktól. Míg a pályatársak közül Max Verstappennek és Charles Leclerc-nek már a második, George Russellnek pedig a negyedik idényében összejött az első győzelme, neki – második helyek ide vagy oda – a Red Bull ellen az ötödikben sem túl jók a kilátásai erre. Persze sosem tudhatjuk…

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak