Musorujsag
Élő Eredmények

Horner: Verstappennek sokat jelentenek a rekordok – de csak ha már elérte őket

Horner: Verstappennek sokat jelentenek a rekordok – de csak ha már elérte őket

Motorsport Week, Racefans
Fontosak a rekordok Max Verstappen számára a Red Bull csapatfőnöke szerint, ám nem ezek hajtják.

A Japán Nagydíjon bemutatott dominanciája kapcsán a Red Bull vezetői elárulták, Max Verstappent a szingapúri fiaskójuk, valamint a csapat körüli találgatások csak feltüzelték, és nagyon szeretett volna csattanós válasszal szolgálni a pályán. Hogy mennyire így volt, azt jelzi, hogy Christian Hornernek már a hétvégét megelőző szerdán kijelentette, vasárnap 20 másodperces előnnyel akar nyerni; a hétvége során pedig tulajdonképpen elküldte melegebb éghajlatra azokat, akik azt állították Szingapúr után, hogy a Red Bullon kifogtak az FIA legújabb technikai direktívái.

Tette mindezt azok után, hogy többször hangoztatta, nem érdekli őt az emberek véleménye, sem az, hogy megkapják-e a kellő elismerést az idei eredményeikért…

Efféle kettősség a rekordok kapcsán is érzékelhető Verstappennél. Helmut Marko tanácsadó Monza után beszélt arról, hogy a címvédő számára nagy megkönnyebbülést jelentett, hogy meglett a sorozatban 10. futamgyőzelme, mert bármit is nyilatkozgat erről, igenis fontos volt számára ezen eredmény.

Az efféle csúcsok Horner szerint sem hagyják hidegen a versenyzőjüket, ám kiemelte, Verstappen nem ezekért versenyez, a hajtóerejét más jelenti.

„Egyszerűen megvan benne az éhség, az elhivatottság, a képesség, de úgy irányítja ezt, hogy nem vonják el a figyelmét bizonyos F1-es csapdák. Ő egy ízig-vérig versenyző. Ha nem versenyez a való világban, akkor a virtuálisban versenyez. Ez a szenvedélye, ezt akarja csinálni”

– magyarázta a brit.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

Verstappen hamarosan háromszoros világbajnok lesz, és egyesek szerint akár Michael Schumacher és Lewis Hamilton hét címének túlszárnyalására is képes lehet. Horner azonban kétli, hogy ezen fog múlni, meddig folytatja.

„Nem hinném, hogy túlságosan erre fókuszálna. Sokat jelentenek számára ezek (a rekordok), amikor eléri őket. De nem ezek határozzák meg a hozzáállását.”

„Ő egy győztes, szeret nyerni. Látni rajta a versenyszellemet, ami ezen a hétvégén a tetőfokára hágott az első szabadedzés legelső körétől” – mutatott rá Horner, hogy Verstappent csak a győzelem motiválja, és nem az azokkal megdönthető rekordok elérése.

Ezt egyébként ő maga is megerősítette egy korábbi interjúban. „Én négyéves koromtól versenyzek, és egy ponton elég lesz. Számomra ez nem arról szól, hogy hét, nyolc vagy kilenc világbajnoki címet szerezzek. Ha már nyertél egyet, a többi végső soron ugyanolyan lesz” – mondta a Racefansnek annak kapcsán, hogy vannak F1-esn kívüli tervei is, és ezekért akár a rekorddöntés kapujában is kész lesz hátat fordítani az F1-nek.

Borítókép: Christian Horner és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak