Musorujsag
Élő Eredmények

Mexikóban is új keveréket tesztel a Pirelli

Mexikóban is új keveréket tesztel a Pirelli

Pirelli
A Forma–1 egyedüli gumiszállítója, a Pirelli megerősítette, hogy a Japán Nagydíj után Mexikóban is új fejlesztésű abroncsokat tesztelnek a királykategória mezőnyével. A csapatok ezúttal egy lágyabb keveréket visznek majd pályára.

A Japán Nagydíj edzésnapján a jól megszokott kemény, közepes és lágy keverékek mellett felbukkantak a T-jelölésű teszt gumik is. Ezek módosított C2-esek voltak, amelyek papíron nagyobb tapadást biztosítottak a versenyzőknek. A Pirelli a bevetés előtt jelezte, amennyiben az új gumiról pozitív visszajelzések érkeznek, jövőre bekerül a kínálatba.

A 2024-es kiosztásban további változás történhet, mégpedig a C4-es (vagyis a skálán a második leglágyabb) keveréket illetően, a Pirelli ugyanis ezen is változtat. Az új abroncsokat a mezőny az október végi Mexikói Nagydíjon próbálhatja ki.

A 2022-es Mexikói Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)

Ahogyan azt Szuzukában is láthattuk, a versenyzőknek a Mexikói Nagydíjon is két-két extra keverék áll majd a rendelkezésükre – ezek lesznek a módosított C4-esek. Ezt a két szettet tetszés szerint, bármikor pályára vihetik a szabadedzések alatt (vagyis ezúttal, ellenben a korábbi években látottak szemben nincs meghatározva, az edzés mely részén kell használni az új gumit).

Ami a kiosztást illet, a Pirelli azt is most ismertette, mely keverékeket viszi a soron következő megmérettetésekre. Mexikóban a már említett C4-esek, valamint azoknak a módosított változata mellett a C3-as és a C5-ös lesz még elérhető.

Az Amerikai Nagydíjon valamint Brazíliában a C2-es, a C3-as és a C4-es lesz elérhető, míg Katarban, a jövő hét végén a C1-es, a C2-es és a C3-as. Ahogyan azt már megszokhattuk a Pirelli minden hétvégén a kemény, a lágy és a közepes megnevezést használja majd, annak megfelelően hol helyezkednek el az egyébként nagyobb szórású skálán a különböző keverékek.

Pirelli gumik (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak