Musorujsag
Élő Eredmények

Albon tart az Alpha Tauritól

Albon tart az Alpha Tauritól

Autosport
Az autója fejlesztését már leállító Williams versenyzője, Alex Albon aggódik az Alpha Tauri formajavulása miatt, aminek következtében kiéleződhet a csapatbajnokság hetedik helyéért vívott küzdelem.

A thai pilóta erős pontszerzéseinek köszönhetően a Williams a nyári szünet után növelni tudta előnyét üldözőivel, a Haasszal és az Alfa Romeóval szemben. A csapat jelenleg stabilan tartja hetedik helyezését 21 pontjával. A nyolcadik helyen álló Haas eddig 12, az Alfa Romeo pedig 10 pontot gyűjtött, míg a sereghajtó Alpha Tauri 5-öt.

Ami a folytatást illeti, a Williamsnek új fejlesztések nélkül kell harcba szállnia pozíciója megóvásáért, a csapat vezetői ugyanis már korábban eldöntötték, inkább a 2024-es autó tervezésére összpontosítanak. Velük szemben a Haas még egy komoly csomaggal készül Austinra.

Az Alpha Tauri pedig Szingapúrban vetett be több új fejlesztést, ezek pedig előrelépést hoztak. A rivális fejlődése Albon szerint is „egyértelmű”, sőt némileg aggasztónak is érzi, annak ellenére, hogy a múlt héten, Japánban lecsúsztak a pontszerzésről. „Meglepett a gumiválasztásuk. Egy közepeset adtak maguknak, és egy keményet. Azt hiszem, Jukinak (Cunoda) új lágy nem is maradt.”

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Trükkös pozícióban voltak a futam során, valószínűleg egy kicsit túl sokat adtak fel a vasárnapból az időmérő kedvéért. De a helyzet az, hogy bár a japán hétvégét megúsztuk, Szingapúrban gyorsak voltak. És úja gyorsak lesznek, minden pályán” – mutatott rá.

Szerintem az előrelépésük jelentős volt és egy kicsit aggasztó is” – folytatta Albon, kinek véleményét a Williams teljesítménymérnöke, Dave Robson is osztja. Ő is úgy látja, az Alpha Tauri most veszélyt jelenthet rájuk, és közéjük, valamint a pontszerzés közé állhat.

„Vegas érdekes lesz, mert egy új helyszín. Szerintem jól illik majd az autónkhoz. De közben egy ugrás is az ismeretlenbe. Milyen lesz az aszfalt felülete? Katart már várom, kíváncsi vagyok, ott hogyan fogunk teljesíteni. De szerintem most minden futam nehéz lesz az Alpha Tauri jelenlegi formájával. Nehéz lesz sok pontot gyűjteni” – mondta.

Ami az Alpha Taurit illeti, Cunoda Juki jelezte, Japánban valóban elszámolták magukat a gumikkal, de épp ezért a jövőben még jobban figyelnek majd erre a területre is. „Nyilvánvaló, hogy nem számítottunk ekkora kopásra. Másoknak ott voltak a kemény keverékek, de nekünk már nem. Szóval, van pár dolog, amire a folytatásban figyelni kell” – jegyezte meg.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon és Cunoda Juki harca a Miami Nagydíjon (Fotó: XPB)

További tartalmak