Musorujsag
Élő Eredmények

Főnöke szerint Piastrinak a versenytempója is rendben lesz

Főnöke szerint Piastrinak a versenytempója is rendben lesz

F1i
A McLaren csapatvezetője, Andrea Stella biztosra veszi, hogy az istálló újoncának, Oscar Piastrinak idővel a versenytempója is erősebb lesz, ennek javulásához ugyanis elsősorban tapasztalatokat kell gyűjteni.

A Japán Nagydíj időmérőjének egyik legkellemesebb meglepetését a fiatal ausztrál szállította, aki a tapasztaltabb csapattárs, Lando Norris elé kvalifikált a naptár egyik legtrükkösebb pályáján, ahol korábban még nem vezethetett nagyteljesítményű versenygépet. Másnap Piastri pályafutása első dobogós helyezését is megszerezte, a márkatárs viszont előtte ért célba.

Egy ponton a McLaren fel is szólította, engedje el a lényegesen jobb tempót diktáló Norrist, ő ugyanis egy kicsit „küszködött” a futamtempóval és a gumikezeléssel. Erre a leintést követően ő maga is rámutatott, mégpedig igencsak önkritikusan.

Egészen egyszerűen nem voltam elég gyors a futam egy bizonyos pontján” – fogalmazott. „Jelenleg a komoly gumikopást hozó futamok jelentik számomra a legnagyobb kihívást. Ezen a területen még dolgoznom kell. Ez még új nekem. A juniorkategóriákban eddig nem tapasztaltam ilyet. Az egyetlen módja annak, hogy tanuljak az, hogy versenyzem.”

Andrea Stella (Fotó: XPB)

Főnöke, a McLaren F1-es alakulatát irányító Andrea Stella egyetért utolsó megjegyzésével: a szakember Piastri „futamgondjaival” kapcsolatban megjegyezte, biztosra veszi, hogy azok idővel megoldódnak, a versenytempó javulásához ugyanis elsősorban tényleg rutin kell.

„Szerintem ezt nem lehet tanulni, ez nem olyan, hogy szert teszel bizonyos készségekre és ezeket minden futamon be tudod vetni. Én úgy gondolom, ez egy utazás, és időbe telik, míg jó leszel benne, hiszen minden versenyhelyzetnek megvannak a maga sajátosságai. Biztosra veszem, hogy Oscar tanult valamit, és szerintem a verseny második szakaszában már jobb is volt” – nyilatkozta.

„Folyamatos munkával lehet rutint szerezni a futamokon. Nincs olyan egyszeri tananyag, ami minden helyzetben alkalmazható. Ez is része annak, ha valaki újonc. De a fő, amit látni akarunk, az a tempó, mert ha ez megvan, akkor a versenytempó is jobban működik majd” – emelte ki.

Oscar Piastri és Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak