Musorujsag
Élő Eredmények

Sargeant: Az F1 népszerű Amerikában, de azt nem tudom, engem mennyire ismernek…

Sargeant: Az F1 népszerű Amerikában, de azt nem tudom, engem mennyire ismernek…

Formule1
A Williams amerikai versenyzője, Logan Sargeant örömmel veszi tudomásul, hogy hazájában egyre népszerűbb a Forma–1, azt viszont nem tudja megmondani, ő mennyire ismert a szurkolók körében.

A Liberty Media „hatalomátvételekor” az F1 amerikai népszerűségének növelését nevezte meg egyik fő céljaként, ami akkor, a 2010-es évek közepén meglehetősen ambiciózusnak tűnt, a királykategória ugyanis az előző évtizedekben sosem tudta igazán megvetni a lábát az USA-ban. Az előző években viszont tényleg jött az áttörés.

Számos tényezőnek köszönhetően az F1 már annyira népszerű az országban, hogy 2023-ban három futamot is rendeznek – ezek közül kettő még hátra van. A Williams újoncának, Logan Sargeantnek tehát az év végén két hazai futama is lesz még.

Ennek kapcsán természetesen újra szóba került az F1 amerikai népszerűségének növekedése, ami értelemszerűen Sargeantet is örömmel tölti el, azt viszont nem tudja megmondani, őt magát mennyire ismerik a hazai rajongók. „Az F1 népszerűsége nagyon gyorsan nő Amerikában” – kezdte a Formule1-nek nyilatkozó fiatal pilóta.

Logan Sargeant a Miami Nagydíjon (Fotó: XPB)

„Idén már három futamunk is van, ami nagyon klassz. Miami különleges volt számomra, főleg amerikai versenyzőként. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz Austin és Las Vegas, de sokat várok ezektől a helyszínektől is” – folytatta.

„A pilótaparádé nagyon különleges volt Miamiban, hiszen akkor mutatkozhattam be először az amerikai szurkolóknak. Otthon egy kicsit ismertebb vagyok, való igaz, de azt, hogy mennyire ismernek (a rajongók) eléggé nehéz megmondani. Elvégre nem vagyok otthon túl gyakran, mivel állandóan Londonban vagyok” – emelte ki.

Annak kapcsán, hogy a hazai futamokon nagyobb nyomás nehezedik-e rá, kijelentette, nem gondolja, hogy a helyzet más lenne, hiszen az F1-ben mindig komoly nyomás alatt kell teljesíteni. „Mindig van nyomás, függetlenül attól, melyik kategóriában vagy. De itt más a nyomás. Gyorsan és folyamatosan fejlesztened kell magad, tanulnod kell és megállni a saját lábadon. Meg kell szilárdítanod a helyed. Mert ez a végső cél. A média és a marketing először egy kicsit sok volt, de már ez is jobb” – mondta.

Logan Sargeant (Fotó: XPB)
Borítókép: Logan Sargeant (Fotó: XPB)

További tartalmak