Musorujsag
Élő Eredmények

Eldőlt: Katarban sem tér vissza Ricciardo

Eldőlt: Katarban sem tér vissza Ricciardo

ESPN
Több forrás is arról számolt be, hogy az Alpha Tauri eldöntötte: tovább csúszik Daniel Ricciardo visszatérése. A hétvégi Katari Nagydíjon újra Liam Lawson versenyez a Red Bull B-csapatával.

A Holland Nagydíj péntekjén bal kézcsontját törő Daniel Ricciardo e hét elején volt hivatalos a Red Bull szimulátorába, ahol amolyan állapotfelmérő teszten vett részt. Csapata, az Alpha Tauri Szuzukában jelezte, ezen a virtuális teszten fogják felmérni versenyzőjük kézsérülésének javulását, és a nyolcszoros futamgyőztes a tapasztalatok alapján maga döntheti el, hogy vállalja-e a visszatérést már a soron következő Katari Nagydíjon.

Ricciardo szimulátoros gyakorlása a hírek szerint jól ment, ám a versenyző még mindig nem érzi magát százszázalékosnak, ezért elnapolták a visszatérését. Autójában így Katarban is Liam Lawson fog ülni, aki Zandvoort óta az ötödik F1-es versenyét teljesítheti.

Ricciardo helyzetét az a tény is nehezítette, hogy Katarban sprinthétvégét rendeznek, így ha az első szabadedzésen, menet közben derült volna ki, hogy mégsem tudja vállalni a hétvégi szereplést, helyettese és a csapata életét nehezítette volna meg: Lawsonnak ebben az esetben gyakorlási lehetőség nélkül, egyből a pénteki időmérő edzésen kellett volna beugrania a helyére.

Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

Az Alpha Tauri és a Red Bull vezetői Szuzukában hangsúlyozták, hiba lenne elhamarkodni Ricciardo visszatérését, mivel annak súlyosabb következményei lehetnek, ha versenyzés közben derülne ki, hogy még nem áll teljesen készen.

Az ausztrál újbóli száguldására ezzel Austinban nyílhat esély legközelebb. Az ottani szereplése kapcsán Christian Horner Red Bull-csapatfőnök a múlt héten a Sky Sportsnak nyilatkozott. „A felépülése jól halad, a következő évre biztosított az ülése, és nem szükséges elsietni a visszatérését Katarban, jobb, ha az időt az austini felkészülésre fordítja” – mondta a brit.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

További tartalmak