Musorujsag
Élő Eredmények

Horner szerint a Mercedes főnöke valamilyen „cselszövésen” dolgozik

Horner szerint a Mercedes főnöke valamilyen „cselszövésen” dolgozik

Sky Sports, Motorsport-Total
Biztosra veszi a Red Bull csapatfőnöke, hogy a Mercedes már valamiben „mesterkedik” 2024 kapcsán. Ő, de a McLaren is számít a csillagosok visszavágására.

Második éve képtelen állandó jelleggel a győzelmekért harcolni és bajnoki kihívóvá válni a Mercedes csapata. Főnökük, a nyilvánosság előtti szereplést amúgy kedvelő Toto Wolff az utóbbi időben el is tűnt kicsit a középpontból, és nemcsak azért, mert Szuzukába egy térdműtét miatt nem utazott el, már azt megelőzően sem állt annyiszor kamerák elé, mint a múltban.

Nagy riválisa, a Red Bullt irányító Christian Horner nem dől be azoknak a pletykáknak, hogy ez akár az osztrák fokozatos háttérbe vonulását is előrevetítheti, így attól sem tart, hogy vége szakad a nagy rivalizálásuknak.

„A sport szerintem a rivalizálásról szól. Jó, ha van rivalizálás. Szükség van a tiszteletre, de a sport nem is sport rivalizálás nélkül” – mondta a brit Sky Sportsnak.

„Nem sokat láttunk belőle az elmúlt két évben, de biztosra veszem, hogy már cselt sző, hogy már készül valamire. Ők egy nagyszerű és nagy csapat, nagyszerű versenyzőkkel. Vissza akarnak vágni. És fáj, ha veszítesz. Ha nem fáj, akkor már nem is kéne ezt csinálnod.”

„Nekünk volt egy hat-hét éves fájó időszakunk, amikor csak mellékszereplők voltunk. De sosem tévesztettük szem elől a célunkat, és mi lettünk az a csapat, amely megtörte azt a dominanciát. És minden ciklusokban megy, egyszer minket is le fog győzni valaki. Hogy a Mercedes, a Ferrari, a McLaren, az Aston Martin vagy ki lesz az, azt nem tudjuk. Csak arra tudunk hatni, amit mi magunk teszünk, ezért csak magunkra figyelünk” – elmélkedett Horner.

Toto Wolff és Christian Horner (Fotó: XPB)

Bár a Mercedes az elmúlt hetekben inkább panaszkodott a helyzetére, Lewis Hamilton pedig már 2024 kapcsán is a vészharangot kongatta a szuzukai Red Bull-lal szembeni nagy hátrányuk láttán, nem Horner és a Red Bull az egyetlen, akik arra számítanak, hogy a korábbi bajnokcsapat 2024-ben újra nagyon erős lesz.

Az év közben nagyot fejlődő McLarennél is úgy érzik, készül valami a Mercedesnél. Andrea Stella csapatfőnököt nem téveszti meg, hogy jelenleg ők tűnnek a versenyképesebbnek. „Pillanatnyilag elégedettek vagyunk a jövő évi autónk fejlődésével, de ez mindenkinél így van, mivel felismerhetőek bizonyos koncepciók a paddockban. Nem tudjuk, hogy gyorsabbak fogunk-e fejleszteni, mint más csapatok, főleg nem, hogy gyorsabban-e a Red Bullnál.”

„Nem feledkezhetünk meg a Mercedesről sem, mert úgy hiszem, a csapat tudja, milyen területeken kell dolgoznia. Szerintem nagy ugrást fognak tenni”

– jósolta az olasz szakember.

Hozzátette, ők eközben talán elérték a 2023-as fejlesztési céljaikat, ám a munka lényegét nem ez jelenti. „Én inkább magára a folyamatra figyelek, mert kitűzhetsz célokat, két-három mérföldkövet, de a valóságban nem ezek alapján dolgozol, csak fejlesztesz a lehető leggyorsabb, legészszerűbb tempóban, aztán kiderül, meddig jutsz vele” – mondta Stella.

Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak