Musorujsag
Élő Eredmények

Javuló Mercedes: Hamilton a sprinten és vasárnap is szorongatná az élen állót

Javuló Mercedes: Hamilton a sprinten és vasárnap is szorongatná az élen állót

F1, Sky Sports
Lewis Hamilton nyomást gyakorolna az első helyezettre, Toto Wolff tudathasadásos állapotban, George Russell taktikai hátrányban – értékel a Mercedes a sprintidőmérő után.

Újabb harmadik helyet szerzett Lewis Hamilton egy austini időmérő edzésen. A hétszeres világbajnok ezúttal Max Verstappen és Charles Leclerc mögött lett harmadik a sprintidőmérőn, melyen mindössze 0,069 másodperc hiányzott neki a pole-hoz.

A brit úgy érzi, a péntekhez képest is javult az autójuk, és egyre inkább hiszi, hogy nemcsak a mai sprinten, de a vasárnapi versenyen is harcban lehet a legjobbakkal.

„Szerintem kicsivel szorosabb volt, mint a tegnapi, ez egy kis javulás. De nehéz edzés volt, különösen a közepes gumin. Számunkra viszont az, hogy ennyire közel vagyunk Austinban, azt mutatja, hogy a csapat javul. Ezt igazi pozitívumnak tekintjük” – jelentette ki Hamilton.

„Mindkét versenyen abban a helyzetben lehetünk, hogy nyomást gyakorolhatunk az élen állóra. Nagyon szoros, várjuk ki a végét. De remélem, hogy sikerül lépést tartanunk.”

Főnöke, Toto Wolff elárulta, mi volt az a változás, amivel a parc fermé-szabályok mellett is sikerült gyorsulniuk péntekhez képest. „Csak jobban kiismertük a gumikat” – mondta.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Elismerte, nem tudja, örüljön vagy bosszankodjon a 0,069-ük miatt. „Tudathasadásos helyzetben vagyok, mert olyan nagy volt a különbség korábban az ellenfeleinkkel szemben az ilyen pályákon. Tavaly sehol sem voltunk Austinban, hat tizedre, ha jól emlékszem. Most viszont versenyben vagyunk, és ez jó. De amikor ennyire közel kerülsz a pole-hoz, előjön belőled a versengő, és csalódott vagy” – mondta a Sky Sportsnak.

A folytatás kapcsán hozzátette, a pénteki hosszú etapokból nehéz jósolgatni. „Mentünk négy-öt kört, nem volt igazi hosszú etap. Kíváncsian várjuk. Ha egy kicsit jobb teljesítményre leszünk képesek, ki tudja, talán a dobogóért fogunk harcolni.”

George Russell a péntekhez hasonlóan szombaton is bottal üthette csapattársa nyomát. 0,6 másodperccel volt lassabb Hamiltonnál, így lett 8., ám mint elárulta, taktikai hátrányban volt.

„A Q3-ban csak egy szett új gumim volt, mert tegnap használtam egy extra szettet. Összességében a köridő nem lett rossz, de nem volt ideális az időmérő. De ma nem szerezhetünk sok pontot.”

„Izgalmas az ötödik helyről kezdeni a holnapot. Tudtam, hogy a mai kicsit trükkös lesz az extra szett gumi miatt. De még így is harcolni fogunk, szerezhetünk pontokat. Viszont sokat holnap lehet” – mondta Russell.

George Russell (Fotó: XPB)

A sprint kapcsán hozzátette: „Az első két kör meghatározó lesz. Meglátjuk, meddig juthatunk a nyolcadik helyről. De nem fogok megőrülni, mert a nyolcadik helyről nem szerezhetek sok pontot. Fontosabb lesz, hogy tanulhatunk holnapra, amikor remélhetőleg a dobogóért harcolhatunk.”

Az egyszeres futamgyőztesnek egyelőre azt is meg kell várnia, mi lesz a végleges rajthelye. Az FIA beidézte őt, miután feltartotta Charles Leclerc-t a gyorskörén. A ferraris már akkor „kiosztotta” neki a büntetést az elég egyértelmű blokkolásért…

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak