Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc letámadja Verstappent a rajtnál

Leclerc letámadja Verstappent a rajtnál

F1
Nem sikerült ismételnie Charles Leclerc-nek a pénteki pole-ja után, ám abban bízik, hogy a sprinten ebből is előnyt kovácsolhat.

Egy nappal korábban mindenkinél gyorsabbnak bizonyult, és most is harcban volt az elsőségért, ám Charles Leclerc-nek most a második rajtkocka jutott. Az austini sprintidőmérőn Max Verstappent nem fosztották meg a legjobb körétől, és mivel az 0,055 másodperccel jobbnak bizonyult, ezúttal a Ferrari előtt is maradt.

A monacói túlzottan nem bánkódott. Abban bízik, hogy a második rajtkocka Austinban híresen jól tapad, így akár már a rajtnál fejtörést okozhat a háromszoros világbajnoknak.

„Az autó pontosan ugyanolyan volt, mint tegnap, csak a körülmények változtak. Gyorsan kellett alkalmazkodnunk hozzá. Összességében jó időmérő volt” – mondta Leclerc.

„Természetesen csalódás, hogy nem vagyok a pole-ban ma, de a második rajthely nem olyan rossz ezen a pályán. Mindent meg fogok tenni, hogy megelőzzem Maxot az első kanyarban.”

A monacói aztán jobban átgondolta, mit is kívánjon… „A második rajthelyen egészen jónak tűnik a tapadás, nem tudom, miért. Legalábbis az elmúlt évek alapján. Remélem, hogy ez idén sem változik. Illetve nem tudom, remélem-e, mert holnap én rajtolok a pole-ból. Szóval remélem, mégsem előzöm meg Maxot, és holnap tisztán nyerhetünk” – mondta nevetve.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

A kérdésre, szerinte miért tudta ma legyőzni őt Verstappen, elmondta: „Tegnap is gyors volt, csak túl sokat használt a pályából. Ma kicsit gyorsabb volt, az egész időmérőn.”

Leclerc felkészült arra, hogy a Ferrari versenytempóban jobban le lesz maradva a Red Bulltól.

„Összességében egészen közel vagyunk, de próbálunk versenyezni velük a futamon. Igaz, tudjuk, idén a Red Bull legfőbb erősségét a versenytempó jelenti. Biztosra veszem, hogy a versenyen hátrányban leszünk velük szemben.”

Carlos Sainznak a sprintre a 6. hely jutott. A problémája ugyanaz volt, mint pénteken: nem stimmelnek a beállítások. „Kellett volna még dolgoznunk az időmérős teljesítményünkön, mert folyamatosan pár tizeddel le vagyok maradva a lágy gumin. Nem teljesen vagyok elégedett az első szektorban és az utolsóban, a gumik túlmelegednek, ott a pattogás. Próbálunk előrébb jutni a versenyen” – mondta a spanyol.

Az egyenetlen pálya kapcsán hozzátette: „Én élvezem, de amikor bízol az autóban, jobban élvezed, és ezen a hétvégén nem igazán találtuk el az érzést az autóval. A sprintszabályok miatt nem sok mindenen változtathatunk, de a versenyen lesz változás, és gyorsabbak lehetünk.”

Borítókép: Charles Leclerc és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak