Musorujsag
Élő Eredmények

Megbüntették „Mr. Russellt” – változott a sprint rajtfelállása

Megbüntették „Mr. Russellt” – változott a sprint rajtfelállása

FIA
Charles Leclerc előre megköszönte, az FIA utólag teljesítette kívánságát: George Russell nem úszta meg a sprintidőmérős feltartást, így pozíciókat bukott a sprintrajtrácson.

„Büntetés Mr. Russellnek, köszönöm!” – tette egyértelművé Charles Leclerc tömör üzenetben a csapatrádión, mit is vár azok után, amilyen helyzetbe George Russell hozta őt az austini sprintidőmérő elején. A Mercedes versenyzője a 19-es kanyar utáni rövid egyenesen a versenyíven felejtette magát, miközben a ferraris nagy tempóval érkezett. A blokkolását az FIA a leintés után vizsgálta.

A meghallgatás után az FIA közölte, 3 rajthelyes büntetéssel sújtotta Russellt, aki így a 8. helyett csak a 11. rajtkockából vág neki a sprintversenynek.

George Russell (Fotó: XPB)

„A 63-as számú autó az utolsó két kanyarba érve készült a gyorskörére az SQ1-ben, miközben a 16-os számú autó gyorsan közelített. Miközben a csapat nem informálta a versenyzőt az autó közeledéséről pár másodperccel előre, nem volt további információ azelőtt, hogy a 63-as autó a 19-es kanyarba érkezett, a 16-os autóval a nyomában. A 63-as autó nem tért le a versenyívről a 19-es kanyarban vagy utána, ezért feleslegesen feltartotta a 16-os autót.”

„A bírók megjegyzik, hogy a csapattól kapott információktól függetlenül a versenyző felelőssége biztosítani, hogy ne tartson fel más autókat feleslegesen”

– indokolt az FIA.

Russell büntetésével Alexander Albon a 8., Pierre Gasly a 9., Daniel Ricciardo pedig a 10. helyre lépett előre a sprintfutam rajtrácsán. A Mercedes versenyzője a 11. helyre került, egy sorba Fernando Alonsóval, aki a 12. maradt.

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak