Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen: Kérdéses a versenytempó, de általában jók vagyunk

Verstappen: Kérdéses a versenytempó, de általában jók vagyunk

F1
Visszavágott a tegnapi baki (leggyorsabb körét pályaszélesítés miatt elvették) után a friss háromszoros világbajnok, Max Verstappen, aki a szombati időmérőn megszerezte a rajtelsőséget a sprintfutamra.

Szó szerint csak egy kicsi hiányzott ahhoz, hogy Max Verstappen a pénteki időmérőn folytassa remek sorozatát – néhány milliméter! A pályahatárok átlépése miatt ugyanis leggyorsabb körét törölték, így csak hatodikként zárta az időmérőt.

Szombaton aztán sikeresen visszavágott: ezúttal „szabályosan” abszolválta leggyorsabb körét, amivel megszerezte a rajtelsőséget a szombati futamra (M4 Sport, 0:00).

„Végig versenyképesek voltunk, és bár az utolsó kör nem volt annyira jó, azért pole pozícióban vagyunk” – értékelt a leintés után. „Az autó nagyon jól működött, az edzés pedig nagyon szoros volt, hiszen több autó is közel van egymáshoz.”

Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Kíváncsi vagyok, hogyan alakul majd a sprintfutam. A versenytempóval kapcsolatban vannak kérdőjelek, de összességében rendben szoktunk lenni” – tette hozzá.

Felmerült, ismét olyan nehéz futam vár-e a mezőnyre, mint két hete a katari hőségben. Verstappen fizikailag nem számít akkor „küzdelemre”, a gumikra viszont nagyon oda kell majd figyelniük, ez megfűszerezheti a sprintet és a nagydíjat is.

„A gumikezelés itt, ezen a pályán mindig kulcsfontosságú. A tempós kanyarok miatt nagyon gyorsan kopnak, a lassabbak miatt meg jó tapadás kell. És most lesz 19 körünk padlógázon” – jegyezte meg.

 

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak