Musorujsag
Élő Eredmények

Győzelmek? Rekordok? Verstappen egészen mást tart a legemlékezetesebbnek 2023-ból

Győzelmek? Rekordok? Verstappen egészen mást tart a legemlékezetesebbnek 2023-ból

F1, Motor Sport
Halmozta a sikereket idén Max Verstappen, mégsem egy győzelmet vagy rekordot tart olyan emléknek, amire évtizedek múlva is büszkén gondol majd vissza 2023 kapcsán.

Másodszor is sikerült a címvédés Max Verstappennek az F1-ben, ráadásul nem is akármilyen módon. 2023-ban a tavalyi rekordjait is túlszárnyalta, 19 győzelmet aratott, és minden idők legfölényesebb bajnoki győzelmét könyvelhette el. Az év során voltak emlékezetes időmérős körei és versenyei is, melyek a pályafutása legjobbjai közé vonultak be. Elmondása szerint a legbüszkébb a miami felzárkózására, a zandvoorti hazai győzelmére, valamint a szinte tökéletes szuzukai hétvégéjére volt.

Tekintve, hogy a győzelem szinte mindennapossá vált számára idén, Verstappent megkérdezték, ha majd a visszavonulása után visszagondol 2023-ra mi jut majd elsőként eszébe, mire lesz a legbüszkébb. A pályán nyújtott teljesítmények és a rekordok helyett valami egészen mást nevezett meg.

„Szerintem a csapatszellem. Nem annyira a győzelmek, a pole-körök és hasonlók, inkább az, hogy mennyire élveztük ezt a csapattal.”

„A győzelem természetesen jó, de fontos, hogy meglegyen a csapatban a megfelelő hangulat is, hogy jól érezzük magunkat. Akikkel dolgozol, nagyon okos emberek. És tudom, hogy bármit is csinálsz az autóversenyzésben, ezt nem lehet felülmúlni.”

„Látni, ahogy mindenki végzi a munkáját, a tőle telhető legjobban, minden nap, és mindent belead érted – ezt igazán klassz látni” – magyarázta a háromszoros világbajnok.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty Images)

Ez a fajta érzés és hangulat nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Red Bull szintet lépett idén, és csak még erősebbé vált. Erre hívta fel a figyelmet Christian Horner is. „A csapat egyszerűen hihetetlen szinten működik. Ha megnézzük, minden területen, legyen szó akár az autóról, amit gyártottunk, akár a megbízhatóságról, a stratégiáról, arról, ahogyan a versenyeinket kiviteleztük, ahogyan a versenyzőink teljesítettek… Ez az autó statisztikai szempontból bevonul majd az F1 történelemkönyvébe mint a valaha volt legsikeresebb autó.

„A huszonkettőből huszonegy versenyt megnyertünk, és ez észbontó! Az egész csapat igazán büszke lehet rá, hogy ilyen autót építettek, hogy hozták a teljesítményt és így használták ezt a fegyvert. Max földöntúli volt, Checo is nagyszerű munkát végzett, most először lettünk elsők és másodikak a bajnokságban, szóval ez egy hihetetlen év volt számunkra” – állapította meg Horner.

Borítókép: Fotó: Red Bull/Getty

További tartalmak