Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Vettel már eldöntötte, visszatér-e a versenyzéshez 2024-ben

Sajtó: Vettel már eldöntötte, visszatér-e a versenyzéshez 2024-ben

F1-Insider, Sport1.de
Német lapértesülések szerint Sebastian Vettel már döntött arról, elfogadja-e a sportautó-világbajnokságból érkező ajánlatát.

Eltelt az első éve Sebastian Vettel versenyzés utáni életének. A német egy éve Abu-Dzabiban intett búcsút a Forma–1-nek. Idén több helyszínen is feltűnt, az interjúi során pedig elismerte, hiányzik neki a száguldás.

Az ősszel híre ment, hogy egy év szünet után vissza is térhet a versenypályákra, mivel a Jota-Porsche-csapat lehetőséget kínált neki erre a WEC-sorozatban, vagyis a hosszútávú sportautózásban. Egy F1-es álomcsapat létrejöttéről is találgatott a sajtó, az istálló vezetője pedig meg is erősítette, hogy tárt karokkal várják Vettelt.

A négyszeres világbajnok jó barátja, Mick Schumacher időközben már aláírta a sportautós szerződését az Alpine-nal, Vettel ezzel szemben még nem tett semmilyen bejelentést.

A német Sport.de és az F1-Insider beszámolója szerint Vettel már meghozta döntését: „Nem tervez részt venni 2024-ben nagy versenyeken” – írta utóbbi portál.

Vettel állítólag a család érdekeit szem előtt tartva döntött így: nem szeretné egyetlen év után máris hosszabb időre magára hagyni a feleségét, Hannát, valamint három gyermeküket.

Bár a WEC-sorozat csak évi 8 állomásból áll, és nem is utazik be akkora távolságokat, mint az F1, ez nem jelenti azt, hogy kevés időráfordítással is meg lehet úszni a szereplést. A sportautózás új világ lenne Vettel számára, sok tesztelés várna rá, és amúgy is jellemző az alaposságáról híres németre, hogy mindent csak teljes erőbedobással tud és akar csinálni.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Vettel a Sport.de-nek és az RTL-nek nyilatkozva a múlt hétvégén egy díjátadón (melyen fenntarthatósági különdíjat kapott) elismerte, még bizsergeti a versenyzés gondolata. „Előfordulhat, hogy egyszerű újra beszállok, bármilyen autóba is. Még nem tudom. Ez a szenvedélyem, olyasmi, ami érdekel” – fogalmazott.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a jelenlegi életével és helyzetével elégedett. A visszatérésről elmondta:

„Természetesen bármikor megtörténhet, mert hiányzik, és ha a pálya mellett állok, természetesen megvan a bizsergés. Nem könnyű, össze kell szorítanom a fogaimat.”

A visszavonulása kapcsán pedig hangsúlyozta: „Ez nem csupán egy versenyzéssel szemben hozott döntés volt, hanem egy döntés sok teljesen más dolog mellett.”

Egyelőre azonban úgy fest, hogy a németek volt F1-es versenyzői közül jövőre csak Mick Schumachert fogjuk rendszeresen újra versenyautóban látni.

Borítókép: Lewis Hamilton és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak