Musorujsag
Élő Eredmények

Veszélyes ellenfelet lát Verstappen a McLarenben

Veszélyes ellenfelet lát Verstappen a McLarenben

NOS
Nem vágyik komolyabb ellenállásra Max Verstappen a 2024-es szezonban, de tudja, hogy meg fogja kapni. Meg is nevezte, melyik csapatra kell szerinte külön is odafigyelniük.

Ha csak az eredményeket nézzük, sétagaloppnak tűnhetett Max Verstappen idei újabb címvédése. Összesen három győzelmet engedett ki a kezéből, és sok versenyen akkora fölényben volt, hogy igazi ellenállásba sem ütközött.

A címvédő az év során többször is elmondta, egyáltalán nincs ellenére, hogy így alakult, sőt, még jobban is élvezi a fölényt, mint a két évvel korábbi kiélezett bajnoki csatát, mivel kielégítőbbnek találja a tökéletesség megközelítését.

Mielőtt a pénteki díjátadó gálára utazott volna, Verstappen jelezte, más folytatást vár 2024-ben. „Ugyanilyen szezont futni szinte lehetetlen lesz. Természetesen próbálunk majd továbbfejlődni, de a többi csapat sokat tanult tőlünk. Nem remélem azt, hogy szorosabb lesz a küzdelem, de számítok rá, hogy az lesz” – mondta a háromszoros világbajnok.

Max Verstappen (Fotó: FIA/DPPI)

Hogy ki lehet a fő ellenfelük, azt az idei év alapján nehéz lenne megjósolni, hiszen most szinte minden hétvégén váltogatták egymást az ellenfelek az üldözőboly élén. Év elején az Aston Martin került a legközelebb hozzájuk, aztán hol a Ferrari, hol a Mercedes, és év közepétől sokszor a McLaren. Verstappen éppen az utóbbi csapatot emelte ki mint ellenfelet, akin rajta kell tartaniuk a szemüket.

„Nehéz jósolni. Minden hétvégén más csapat mutatkozott olyan jónak. A McLaren sokáig például úgy tűnt, teljesen sínen van, de aztán megint jött náluk egy hullámvölgy.”

„A jelek szerint tudják, milyen irányba kell menniük, és az embereik dolgoznak. De a Mercedes is újra nyerni akar, és a Ferrari is tudja, mit kell tennie.”

Verstappen azért is biztos annyira a szorosabb csatában 2024 kapcsán, mert az ellenfelek már idén is meg-megszorongatták őket, főleg az időmérőkön. „Automatikusan szorosabbá fog válni. Láttuk az időmérő edzéseknél is. Nem mindig volt könnyű” – utalt a Ferraritól elszenvedett vereségeikre.

Borítókép: Lando Norris és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak