Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff kaszinótilalmat vezet be a Mercedesnél Las Vegasban

Wolff kaszinótilalmat vezet be a Mercedesnél Las Vegasban

Motorsport, Planet F1
Belső szabályokkal gondoskodik arról a Mercedes, hogy csapata tagjai ne csábuljanak el Las Vegas kísértéseinek hatására…

A neonfények, a 24 órás szórakozási lehetőségek és a kaszinók városába látogat ezen a héten a Forma–1 mezőnye. Bár mindez szépen hangzik, a gyakorlatban teljesen más a mezőny tagjainak helyzete, hiszen az ott tartózkodásuk idején versenyezniük kell, aztán pedig egyből szedhetik a sátorfájukat, egy héttel később ugyanis Abu-Dzabiban következik a szezonzáró.

Ennek köszönhetően idő, sem lehetőség nem lesz igazán kiélvezni Las Vegast, ám mint azt a Mercedes csapatfőnöke elárulta, a biztonság kedvéért azért házon belül is gondoskodtak arról, hogy senki figyelmét ne tereljék el a kaszinók…

„Mindenki várja a Las Vegas-i versenyt. Ebben a városban versenyezni olyan, mint megmászni az Everestet. Le a kalappal a Liberty Media előtt, hogy megszervezi ezt a versenyt!” – mondta Toto Wolff. „Nem gondolnám, hogy én lennék az egyetlen a Forma–1-ben, aki még sosem járt ebben a városban, amit elég nehéz megkerülni. Nem tudjuk, hogyan fogunk eljutni a hoteltől a pályáig és vissza, de biztosan lesz megoldás.”

„Én még sosem voltam Las Vegasban, de mindent megteszünk, hogy a csapatban mindenki távol maradjon a kaszinóktól. Én nem játszom szerencsejátékot, és gondoskodni fogok róla, hogy senki más se tegye!”

Wolff kiemelte, noha próbálnak jól felkészülni az új utcai pályára és az éjszakában várható hidegre, nem mehetnek biztosra. Emiatt fogalma sincs, mit várjon a csapatától. „Nem vagyok biztos benne, hogy hagyatkozhatunk a szimulációkra. A Liberty rendkívüli erőfeszítéseket tett Las Vegasszal, és úgy vélem, hatalmas műsor lesz ez a közönség számára. Ami minket illet, nem tudom, mire számítsak, mert ott vannak ezek a hullámzások. Legutóbb is erről kérdeztek, és azt mondtam, igen, Brazíliában elképesztőek leszünk, most meg olyan pályára megyünk, amin még sosem versenyeztünk. Szóval nem tudom” – mondta bizonytalanul.

Borítókép: Toto Wolff (Fotó: XPB)

További tartalmak