Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen élvezte a Las Vegas-i versenyt – de változott-e a véleménye?

Verstappen élvezte a Las Vegas-i versenyt – de változott-e a véleménye?

F1
Nem szerette a hétvégét, a versenyt mégis nagyon élvezte – meggondolta-e magát Max Verstappen Las Vegas kapcsán?

Önmagában unalmasan hangozhat, hogy Max Verstappen sorozatban hatodszor is nyerni tudott, és megszerezte idei 18. futamgyőzelmét Las Vegasban. A mostani azonban nem olyan siker volt, mint a legtöbb. Verstappennek a futam elején egy 5 másodperces büntetés és egy váratlan gumiprobléma is az útjába gördült akadályként, így a mezőny sűrűjéből kellett megpróbálnia visszazárkózni a győzelemért folyó küzdelembe.

Hiába bírálta annyit a hétvégén a Las Vegas-i Nagydíjat, a címvédőnek a futam után el kellett ismernie, ezt a versenyt igazán élvezte.

„Tényleg nagyon szórakoztató volt. Meg kellett dolgozni érte! Nagyon mozgalmas volt, sok minden történt. És jó értelemben.”

„Az elején persze balszerencse volt az az öt másodperces büntetés, mert nem akartam letolni Charles-t. Mindketten későn fékeztünk az első kanyarnál, de én jobban letértem a versenyívről. Elkezdtünk csúszni, és nem tudtam az íven tartani az autót. Balszerencsés helyzet volt.”

„Az első etapon szenvedtem a gumikkal is. Nagyon koptak. Kiálltunk, letöltöttük az öt másodperces büntetést, és az autó a kemény gumin sokkal gyorsabb volt. Onnantól versenyképesebb voltam, tudtam csatázni, de a lemaradás elég nagy volt. Aztán jött az újabb biztonsági autó, megsérült az első szárnyam, amivel szintén boldogulnom kellett, mert vesztettem vele némi leszorítóerőt. De vezethető volt, ezért úgy döntöttük, hogy fent hagyjuk. A végét igazán élveztem. Teljes gázzal mentem a végéig!”

Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty)

Verstappent megkérdezték, miután gyengén sikerült a közepes gumis etapja, és még a szárnya is sérült a George Russell-lel történt ütközésekor, hitte volna-e, hogy lesz még esélye nyerni.

„Nagyon nehéz volt. A közepes gumikon nem, de a keményen egyből éreztem, hogy jobb nekünk. És miután kijöttem, láttam, hogy Charles nincs is olyan messze, és láttam, hogy jó a tempó, nem tud elhúzni.”

„A biztonsági autó után meg kellett előznöm a McLarent és az Alpine-t, hogy bekapcsolódhassak a csatába. De valamiért a kemény gumi sokkal jobb volt nálunk” – állapította meg, kiemelve, még utána kell járniuk, hogy a közepesen miért érte őket meglepetés.

A kérdésre, hogyan tudott mégis nyerni, mosolygott: „Ez egy nagyon jó kérdés. Csak mentem tovább.”

Verstappen nem volt jó véleménnyel a Las Vegas-i pályáról a szerdai sajtónapon. Még az időmérős sikere után is azt mondta, hogy nem találja élvezetesnek ezt az utcai pályát a nagy klasszikusokhoz képest. Azt is mondta, hogy ezt az eseményt 1%-ban érzi sportnak, 99%-ban pedig show-nak.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty)

Az izgalmas verseny után megkérdezték, változott-e a véleménye, vagy tartja a korábbi állításait, azok után, hogy a tiszteletkörön még a Viva Las Vegas slágert is énekelte a csapatrádión.

„Nos, végig arra számítottam, hogy jó verseny lesz a mai. Egyszerűen – ahogy korábban is mondtam –, van négy hosszú egyenes, alacsony tempójú kanyarok, és nem veszítesz túl sokat a leszorítóerőből. Sosem ez volt a gondom. De igen, a mai élvezetes volt. Csak ennyit szeretnék mondani róla.”

„A mait élveztem. Remélem, hogy mindenki. A DRS-hatás erős volt. Élveztem a versenyzést odakint. Christian pedig kényszerhelyzetbe hozott, szóval nem hagyhattam őt cserben, muszáj volt énekelnem. De szükségem lesz pár leckére…” – viccelődött az éneklésén.

A kérdésre, elmondható-e, hogy ez volt idén a legjobb verseny, elmondta: „Nagyon jó volt. Nem tudom, milyen volt a többi versenyhez képest, de jó verseny volt, élveztem.”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty)

További tartalmak