Musorujsag
Élő Eredmények

Perlik a Las Vegas-i szervezőket: kártérítést követelnek a hazaküldött nézőknek

Perlik a Las Vegas-i szervezőket: kártérítést követelnek a hazaküldött nézőknek

Autosport
Jogi eljárást indít a Las Vegas-i Nagydíj szervezői ellen egy amerikai ügyvédi iroda a nézők péntek éjjeli hazaküldésének ügyében, kártérítést követelve.

Felháborodást keltett a kitartó szurkolók körében a Las Vegas-i Nagydíj edzésnapján, hogy a lefújt első szabadedzés után hiába várakoztak a második tréning rajtjára, a szervezők egy órával annak kezdete előtt kiürítették a lelátókat, és nem engedték, hogy maradjanak. A Las Vegas-i Nagydíj promótere időközben részletes magyarázatot adott a történtekre, és az érintetteknek egy 200 dolláros utalványt ajánlottak fel kárpótlásul, amit az esemény hivatalos webáruházában használhatnak fel.

Egy nevadai ügyvédi iroda a helyzetet látva úgy döntött, jogi lépéseket tesz: beperlik a Las Vegas-i Nagydíjat, és minden elküldött néző számára 30 ezer dolláros kártérítést követelnek rajtuk.

Kapcsolódó tartalom

A Dimopoulos iroda a keresetet 35 ezer néző nevében nyújtotta be, szerződésszegéssel, gondatlansággal és megtévesztő kereskedelemmel vádolva a futamrendezőket.

„Érvényesíteni szeretnénk a szurkolók jogait, akik nagy távolságokat tettek meg és kisebb vagyont fizettek ki azért, hogy ide látogathassanak, de megvonták tőlük az élményt”

– nyilatkozta Steve Dimopoulos, aki ismert ügyvéd Las Vegasban a személyi sérülésekkel és hirdetőtáblákkal, valamint tévés reklámokkal kapcsolatos ügyei révén.

Az iroda keresetében állította, a csatornafedeles eset azt mutatja, hogy a pálya nem állt készen a versenyzésre a szabadedzések idejére. Megemlítették, hogy az F1 és/vagy az alvállalkozója, valamint a biztonságért felelősök nem szúrták ki a csatornafedelek nem megfelelő telepítésének problémáját.

Fotó: XPB

A keresetben emellett kiemelték, a jegyvásárlásnál a feltételek között szerepel, hogy amennyiben egy eseményt törölnek, jogos kérés a kártérítés, amit az érintettek nem kaptak, illetve nem ajánlották fel nekik a lehetőséget.

A követelés kapcsán megjegyezték, olyan összeget kérünk, „ami megfelelően ellensúlyozza az őket ért károkat”, illetve ami kárpótolja őket a „mentális gyötrelemért”, amit a várakozás jelentett számukra.

A Forma–1 nem kívánta kommentálni a jogi eljárást, de annak tényét megerősítette. „Nem kommentáljuk a pert. Arra figyelünk, hogy biztosítsuk, a szurkolóink szórakoztató élményben részesüljenek, biztonságos környezetben, mert mindig ez élvezi a prioritást” – idézte a szóvivőjüket az Autosport.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak