Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff a Ferrari elleni döntőről: Mint 2021 – csak normális versenyigazgatóval…

Wolff a Ferrari elleni döntőről: Mint 2021 – csak normális versenyigazgatóval…

Racefans
Az utolsó abu-dzabi verseny dönt el mindent – a Mercedes főnökének ismerős helyzet. Ám a Ferrarival való konstruktőri küzdelmük szerinte egy fontos dologban eltér a 2021-estől…

Baleset és egy 7. és egy 8. hely, a Ferrari a nyakukon – nem alakult jól a Mercedes Las Vegas-i Nagydíja. Hiába intették le a negyedik helyen George Russellt, és hiába tűnt úgy, hogy Lewis Hamilton kemény gumis alternatív stratégiája működőképes lesz, a Mercedes csalódottan távozik Las Vegasból. Előbbi versenyzőjük egy 5 másodperces időbüntetéssel került a 8. helyre az utolsó körökben vívott nagy csatái után, csapattársa pedig az Oscar Piastrival történt 17. körös ütközése és egy defekt miatti lassú köre után tudott csak a 7. helyig felkapaszkodni a mezőny végéről.

A csillagos csapat a legrosszabb hétvégén botlott, hiszen a Ferrari Charles Leclerc-rel a 2. helyen zárt, míg Carlos Sainznak is sikerült a két fekete autó előtt, a 6. helyen célba érnie. A maranellóiak ezzel 4 pontra közelítették meg a csillagosokat a konstruktőri bajnokságban, így teljesen nyílt küzdelem zajlik majd közöttük az abu-dzabi szezonzárón a második helyért.

Az eredményt mindkét Mercedes-versenyző bosszantónak érezte, főleg úgy, hogy mindketten úgy vélték, az autó nyers tempója alapján dobogóesélyesek lehettek volna.

„Nem tudtam, hogy mi lesz elérhető, de hálás vagyok, hogy legalább szereztem pár pontot. A dobogó biztosan benne lett volna”

– mondta Hamilton, aki szerint nemcsak akkor lett volna esélye a legjobb háromba kerülni, ha nem szúrja el az időmérő edzést, és nem a 11. helyről rajtol, hanem akkor is, ha nincs a Piastrival történt balesete, és végigviheti a kemény gumin rajtolós stratégiáját.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Russell eközben szintén egy balesetet, a Max Verstappennel történt ütközését nevezte meg mint a dobogóra kerülés legfőbb akadályaként. „Egy kényelmes dobogót dobtunk el, újra. Ilyen ez a szezon. Igazán csalódást keltő. Nagyon frusztráló. És úgy megyünk Abu-Dzabiba, hogy csak pár pont van köztünk és a Ferrari között” – elégedetlenkedett a balesetet egyébként teljes mértékben magára vállaló brit.

Toto Wolff csapatfőnök már szinte hozzászokott a lehetőségek elszalasztásához. Egyik versenyzőjét sem hibáztatta.

„Lewisnak kétszer mentek neki, George hibázott egyet. A verseny összefoglalja a szezonunkat. Gyors volt az autó, ami képes lett volna a dobogóért harcolni – Lewis Leclerc köridőit futotta, amikor szabad volt előtte az út. De jött két baleset, és George-é is Maxszal – így nem lehet nyerni, nem lehetsz elöl”

– állapította meg az osztrák.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Míg a Mercedes konstruktőri második helye az év bizonyos pontjain szinte biztosnak tűnt, most ki-ki meccset kell majd vívniuk érte a Ferrarival az év utolsó versenyén. Wolffot a 2021-esre emlékezteti az alapfelállás – egy lényeges különbséggel…

„Lényegében egyenlő pontszámmal érkezünk. Egy normális versenyigazgatóval, szóval rendben kell lennie…”

– jegyezte meg, célozva a két évvel ezelőtti szezonzáró sérelmére.

„Menjünk versenyezni! Minden az utolsó hétvégén fog múlni. Nagyon gyorsak, jó munkát végeztek. Ma szerintem egy szinten lehettünk volna, de az eredmény mást mutat. Szóval játsszuk le! Őszintén szólva jó lenne megszerezni a második helyet, hogy jól zárjuk a szezont, de hogy második vagy harmadik… – nincs nagy különbség. Nem igazán vidít fel egyik sem” – utalt arra, hogy az évükkel egyáltalán nem lehetnek elégedettek.

Borítókép: Toto Wolff (Fotó: XPB)

További tartalmak