Musorujsag
Élő Eredmények

Elvis-ruha és Vegas-kritika: „üdítő” őszinteség vagy „kínos” képmutatás volt Verstappentől?

Elvis-ruha és Vegas-kritika: „üdítő” őszinteség vagy „kínos” képmutatás volt Verstappentől?

Motorsport, BBC
Miközben főnöke szerint becsülni kell, hogy Max Verstappen nyíltan és őszintén véleményezte az F1-es Las Vegas-i műsort, egy korábbi versenyző abszurdnak találta, hogy megjegyzései után Elvis-ruhában énekelte a Viva Las Vegast.

Egy százalék sport, kilencvenkilenc show, bohócérzés a megnyitón, a szenvedély és az igazi sport által kínált érzelmek hiánya, unalmas pálya – Max Verstappen egész hétvégén kritizálta a Las Vegas-i Nagydíjat, mielőtt végül egy izgalmas és számára is nagyon élvezetes versenyen megnyerte azt. Kapott is érte tapsot és szidalmat is.

Az időmérő edzés megnyerése után Verstappent a hivatalos sajtótájékoztatón is kérdezték a show és sport kettősségének témájáról, és miután két ferraris riválisa kifejtette, hogy szerintük mindkettőre szükség van és a kettő jól megfér egymás mellett, a címvédő egy igen szenvedélyes monológba kezdett, és a sajtótájékoztató zárásaként két percen át beszélt arról, miért nem szimpatizál a Las Vegas-i iránnyal, és mi az, amit igazán szeret az F1-ben, a versenyekben, a klasszikus pályákban.

Verstappen „beszédét” a mélysége és nyíltsága miatt amolyan sportág iránti szerelmi vallomásnak is tekinthetjük, amin átsütött, mennyire él-hal a versenyzésért, és mennyire csak a sport ezen szakmai oldala érdekli.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty)

Bár vélhetően sem az F1 vezetői, sem a sok amerikai szponzorral rendelkező Red Bull nem efféle kritikus véleményt akart hallani az idei bajnoktól, Christian Horner csapatfőnök szerint meg kell becsülni Verstappen őszinteségét és határozott véleményét.

„Max igencsak élvezhette ezt a versenyt, mert ez az, amit szeret, és ezért van itt. Egy Elvis Presley-ruhát viselve nyerte meg, és a Viva Las Vegast énekelte a levezető körön, miközben el kell fogadnunk, hogy ezt nem érzi kényelmesnek, és nem tetszik neki az F1 körüli felhajtás, de üdítő volt látni, hogy el merte mondani az őszinte véleményét.”

„Szerintem ő is elismeri, hogy ez egy fontos esemény az F1 számára, és a verseny, az, amit most hozott, számára is láthatóan élvezetes volt. Ő nem a versenyt minősítette. Kissé kényelmetlennek érzi a műsor részét, a Super Bowl-hatást, amit itt alkalmaztak.”

Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty)

A levezető körös éneklés és az Elvis-overall a kritikusok szemében kissé képmutatónak láttatta az előtte napon még Las Vegas ellen felszólaló Verstappent.

A korábbi versenyző, Jolyon Palmer ki is osztotta a bajnokot. „Most komolyan! Egyes megjegyzései a hétvége előtt, de még a hétvége alatt is, a negativitásával együtt kínosak voltak. Max nagyon kritizálta az eseményt, de az elképesztő siker volt. A puding próbája az evés, és csodálatosan finom volt. Az év legjobb nagydíja volt, de mindenképpen a legjobbak egyike. Nagy volt a tömeg. Igen, volt egy kis amerikai íze, amit nem mindenki szeret, nagy bemutatóval.”

Verstappen kapcsán kijelentette:

„Nem teheted meg, hogy az egyik percben még azt mondod, ez egy nagy zűrzavar, hogy Monaco a Bajnokok Ligája, ez meg csak egy nemzeti bajnokság, hogy aztán ötven körrel később a Viva Las Vegast énekeld egy Elvis-ruhában. Ugyan már!”

Ami az Elvis-overallt illeti, az nyilván nem Verstappen ötlete vagy kérése volt, hanem a Red Bullé. Horner elárulta, már jóval az esemény előtt megmutatták azt Verstappennek, és belement, hogy felveszi. „Hetekkel ezelőtt megmutattuk neki, tudta ezt előre, és belement. Szóval nagy eredmény volt, hogy két Elvisünk volt a dobogón” – mondta a csapatfőnök.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty)

További tartalmak