Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg: Jövőre Hamilton harcolhat a bajnoki címért

Rosberg: Jövőre Hamilton harcolhat a bajnoki címért

PlanetF1
A csapat korábbi versenyzője és világbajnoka, Nico Rosberg úgy érzi, hamarosan véget érhet a Mercedes nyeretlenségi szériája, Lewis Hamilton pedig a következő szezonban harcba szállhat a végső győzelemért is.

A csillagosok 2014 és 2021 között úgy uralták a királykategóriát, mint napjainkban a Red Bull: nyolc év alatt a megszerezhető bajnoki győzelmekből mindössze egyetlenegy, a 2021-es egyéni cím nem jött össze nekik. A 2022-es szabályváltozások viszont felkavarták az erőviszonyokat és a csapat az előző két évben mindössze egyszer nyert – futamot.

Ez a 2022-es brazíliai viadal volt, vagyis legutóbbi sikerük is már több mint egy éves. Ami az idei teljesítményt illeti, főnökük, Toto Wolff kemény ítéletet mondott a kiábrándító interlagosi hétvége után: az osztrák szerint 2023-ban egészen egyszerűen nem érdemelnek futamgyőzelmet.

A folytatással kapcsolatban óvatosan ugyan, de ő valamint a versenyzők is bizakodóak, erős kijelentéseket viszont már nem mernek tenni, hiszen 2022 végén is bíztak abban, hogy fordulat jöhet a jó szezonzárás után. Korábbi világbajnokuk, Nico Rosberg velük ellentétben nemrég meglehetősen bátor nyilatkozattal állt elő.

Nico Rosberg (Fotó: XPB)

A német szerint a Mercedes fordíthat, korábbi riválisa és csapattársa, Lewis Hamilton pedig újra a bajnoki címért harcolhat. „Láttunk tőlük néhány villanást, de hiányzik a következetesség. De nézzük Austint, ott a győzelemért harcoltak, és az ő autójuk volt a leggyorsabb a hétvégén” – kezdte.

„Szóval láttuk, hogy kezdik megérteni az autót, és a baj még mindig az, hogy hiányzik a következetesség. Az egyenesekben még mindig elmaradnak teljesítmény tekintetében, de kezdik megérteni a helyzetet. Hiszek a Mercedes képességeiben, hiszen ott voltam. Tudom, mennyire erősek és még mindig ugyanazok az emberek dolgoznak ott” – folytatta.

„Szóval minden bizonnyal megvan az esély arra, hogy Hamilton jövőre ismét a világbajnoki címért harcoljon” – folytatta a német, aki háromszor vívott bajnoki küzdelmet Hamiltonnal, ebből pedig egyszer, 2016-ban fel is ért a csúcsra.

Arra a kérdésre, hogy szurkol-e korábbi riválisának, kissé ridegen válaszolt, azt viszont kijelentette, hogy a Mercedes sikerének örülne. „Örülnék, ha a Mercedes nyerne, mert ők az én versenycsaládom a múltból. Lewisszal kapcsolatban semleges vagyok. Szeretnék látni egy jó csatát a bajnoki címért, és azt, hogy a legjobb nyerjen. De nyilván nem vagyok teljesen elfogult ezen a téren” – fogalmazott.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/ Sebastian Kawka)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak