Musorujsag
Élő Eredmények

„A jövőben nem fogjuk tolerálni” – az FIA figyelmeztette Wolffot és Vasseurt

„A jövőben nem fogjuk tolerálni” – az FIA figyelmeztette Wolffot és Vasseurt

FIA
Megrótta az FIA a Mercedes és a Ferrari csapatfőnökét a hivatalos sajtótájékoztatón választott szóhasználata miatt.

Egy bizonyos F-betűs angol szó hagyta el Toto Wolff és Frédéric Vasseur száját is a múlt heti Las Vegas-i Nagydíj csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatóján. A jelek szerint ez nem tetszett valakinek az FIA vezetőségében, ugyanis egy héttel később beidézték a Mercedes és a Ferrari csapatfőnökét, hogy felelősségre vonják őket.

Az ítéletet a Las Vegas-i helyett az abu-dzabi versenybíróság hozta meg, melybe Dennis Dean váratlanul került be, miután a versenyzőbíró, Vitantonio Liuzzi „rendkívüli körülmény” miatt nem állt rendelkezésre csütörtökön.

Az FIA végül egy hivatalos figyelmeztetéssel zárta le az ügyet, mivel a bíróság megállapítása szerint voltak enyhítő körülmények.

Indoklásukban kiemelték, Wolff és Vasseur szóhasználata „nem felel meg az FIA által védelmezett értékeknek”, és ezzel megszegték a nemzetközi sportkódex 12.2.1.f) pontját.

„Az efféle szóhasználatot az FIA elfogadhatatlannak ítéli a jövőben, különösen olyan résztvevőktől, akik híresek és akiket sokat látnak és tekintenek példaképüknek a sport követői, főleg a fiatalok. Az FIA a jövőben nem fogja tolerálni az efféle szóhasználatot az FIA fórumain, egyik résztvevő részétől sem.”

Hozzátették ugyanakkor, hogy Wolff és Vasseur frusztráltak voltak a sajtótájékoztatón az első szabadedzésen történt csatornafedeles incidens miatt, és az indulatosságuk enyhítő körülménynek tekinthető.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak