Musorujsag
Élő Eredmények

Beidézte az FIA a Mercedes és a Ferrari csapatfőnökét

Beidézte az FIA a Mercedes és a Ferrari csapatfőnökét

FIA
Idézést kapott az FIA-tól a Mercedes és a Ferrari csapatfőnöke a múlt heti Las Vegas-i sajtótájékoztatón tett kijelentései miatt…

El sem igazán indult még az évzáró abu-dzabi hétvége, máris megérkezett az FIA versenybíróságának első két idézése. Azok címzettje nem egy-egy versenyző volt, hanem két csapatfőnök.

A szövetség a Mercedest irányító Toto Wolffot és a Ferrari vezérét, Frédéric Vasseurt hívatta be a múlt heti Las Vegas-i Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján tett megjegyzései miatt. A vád: mindkét főnök káromkodott…

„A 2023-as Las Vegas-i Nagydíj bírói kaptak egy jelentést az FIA médiadelegáltjától a Las Vegas-i FIA-sajtótájékoztatón, november 16-án elhangzott bizonyos szóhasználattal kapcsolatban. Tekintettel arra, hogy múlt vasárnap reggel nem volt mód a meghallgatásra, az ügyet az Abu-dzabi Nagydíj bíróságának hatáskörébe helyezzük át”

– állt a Wolffnak és Vasseurnek szóló idézésben.

Toto Wolff és Frédéric Vasseur (Fotó: XPB)

A két csapatfőnököt magyar idő szerint 14 órára idézték be meghallgatásra. A vád ellenük az FIA nemzetközi sportkódexének 12.2.1.f) pontjának megsértése. Ebben az FIA-ra, annak szerveire, tagjaira, hivatalos személyeire vonatkozó, vagy a motorsport tágabb érdekeire és értékeire nézve károsnak érzett megnyilvánulások büntethetőségéről rendelkezik a szövetség.

A múlt heti Las Vegas-i sajtótájékoztató igen indulatos hangvételű volt. Vasseur Carlos Sainz csatornafedeles incidense miatt volt ingerült, Wolff pedig azért, mert voltak újságírók, akik az F1-re és a Liberty Mediára nézve kínosnak érezték a programcsúszást okozó bakit, és kritizálták az eseményt.

Borítókép: Toto Wolff és Frédéric Vasseur (Fotó: XPB)

További tartalmak