Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Horner csak kavar – valójában ő keresett engem!

Hamilton: Horner csak kavar – valójában ő keresett engem!

F1, Sky Sports, Racefans
Láthatóan nem örült Lewis Hamilton a Red Bull főnökének vele kapcsolatos zavarkeltő nyilatkozatának. Reagált és ellentámadott…

Túl sok beszédtéma és nyitott kérdés nem maradt már a 2023-as Forma–1-es szezon legvégére, Christian Horner és Lewis Hamilton jóvoltából most mégis lett mivel foglalkozni az évzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt…

A Red Bull csapatfőnöke egy brit bulvárlapnak nyilatkozva állította, hogy Hamiltonék idén felvették velük a kapcsolatot, valamint a Ferrari elnökével is folytattak tárgyalásokat, mielőtt aláírták volna az új Mercedes-szerződésüket.

Az abu-dzabi csütörtöki sajtónapon az F1 riportere szembesítette Hamiltont Horner szavaival, ám a hétszeres világbajnok már nem lepődött meg, tudta, miről van szó. Arckifejezése pedig azt is megmutatta, hogy elégedetlen.

„Én nem kerestem meg Christiant. Nem is beszéltem Christiannal már évek óta… Mindenkit ellenőriztem, és a csapatomból senki sem kereste meg őt” – cáfolta honfitársa állítását, aztán kontrázott. „Ugyanakkor ő felkeresett engem idén korábban, hogy találkozzunk a szezon végén…”

Hamilton némi hatásszünet után nyomatékosította, lepattintotta a Red Bull főnökét. „Úgy voltam vele: remélem, jól vagy, minden jót kívánok, gratulálok az eddigi elképesztő szezonotokhoz, és remélem, hogy a jövőben harcolhatok veletek.”

Hogy az „évek óta nem beszéltünk” és a „megkeresett engem, és azt mondtam neki” miként illik össze, azt Hamilton már nem fejtette ki.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A brit Sky Sportsnak nyilatkozva Hamilton azt mondta, Horner csak zavart akart kelteni. „Nem igazán tudom, honnan jött ez a sztori. Vagyis tudom, hogy Christiantól jött, de nem igazán értem, miről beszélt, mert amennyire én tudom, senki sem beszélt vele a csapatomból.”

Hamilton a brit csatornának is elmondta, Horner volt az, aki őt kereste, majd hozzátette: „Nem is tudom. Szerintem csak kavar.“

Egyértelművé tette:

„Nem volt semmilyen bizalmas megbeszélés. Ismerik Christiant: szereti az efféle dolgokat…”

Horner egyelőre nem szólalt meg nyilvánosan (pénteken résztvevője lesz a sajtótájékoztatónak), ám a Sky riportere, Craig Slater érdeklődött a csapatánál. „Felvettem a kapcsolatot a Red Bull-lal, és azt mondták, igen, Horner tartja, amit mondott, hogy Hamilton egy ismert képviselője felvette a kapcsolatot vele. Nem részletezte, mennyire volt mély ez a kapcsolat, de sor került rá. Ez benne az érdekes” – mondta Slater, kiemelve, Hamilton a Mercedesszel folytatott tárgyalások idején folyamatosan hangoztatta, hogy nem is néz körül más csapatoknál.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A tévés a Mercedest is megkereste, akik úgy vélik, „valószínűtlen”, hogy Hamiltonék ilyesmit tettek, és hangsúlyozták, nem veszik komolyan ezt az ügyet, és semmilyen feszültség nincs a csapat és Hamilton között.

Annak lehetőségéről, hogy Max Verstappen csapattársa legyen, Hamilton elmondta: „Száz százalékig boldog lennék, ha egyenlő autóval küzdhetnék vele.” Ugyanakkor egyértelművé tette, hogy ő a Mercedesszel szeretné megteremteni erre az esélyt.

„A Red Bullhoz menni… Elképesztő munkát végeztek, és egy hihetetlen csapatról van szó. Bármelyik versenyző szívesen vezetne egy ilyen nagyszerű emberekből álló csapatnál. De számomra nem az az álom, hogy egy nem nagyszerű autóból átüljek egy nyerő autóba. Az álom mindig az, hogy onnan indulsz, ahol vagy, és építkezel a győzelemért. Ezért maradtam a Mercedesnél.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak