Musorujsag
Élő Eredmények

Horner: Hamilton idén érdeklődött a Red Bullnál; a Ferrarival komolyan tárgyalt

Horner: Hamilton idén érdeklődött a Red Bullnál; a Ferrarival komolyan tárgyalt

Daily Mail
A Red Bull csapatfőnöke állítja, Lewis Hamilton felvette velük a kapcsolatot idén, hogy érdeklődjön, nyitottak lennének-e az alkalmazására. Christian Horner szerint a Ferrarival is folytatott „komoly tárgyalásokat”.

Tavaly ilyenkor úgy készült az évzáró Abu-dzabi Nagydíjra Lewis Hamilton és a Mercedes, hogy mindketten állították, csupán puszta formalitás a 2023 végéig szóló szerződésük meghosszabbítása. Ehhez képest egészen idén augusztusig tartott, mire bejelentették, hogy két évvel elnyújtják az együttműködésüket, és a hétszeres világbajnok 2025 végéig biztosan a csillagos csapattal fog versenyezni.

Az azt megelőző hónapokban többféle találgatás is napvilágot látott Hamilton jövőjéről. Egyes források arról számoltak be, hogy a Ferrari ajánlatot tett a britnek, miközben Charles Leclerc-t éppen a Mercedesszel hozták hírbe. A felek légből kapott kitalációnak titulálták ezeket a beszámolókat.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Daily Mailnek most elárulta, volt alapja a pletykáknak. A brit állítja, Hamiltonék még őket is megkeresték, hogy felmérjék a lehetőségeiket…

„Az évek során több egyeztetésünk is volt Lewis csatlakozásáról. Párszor megkerestek bennünket. Legutóbb idén. Érdeklődtek, hogy érdekelne-e minket. (…) De én nem tudom elképzelni Maxot és Lewist, hogy együtt dolgozzanak. A kapcsolat nem lenne megfelelő. Száz százalékig elégedettek vagyunk azzal, amink most van”

– fogalmazott Horner.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Emellett megjegyezte, Hamilton tudomása szerint egy riválisnál, a Ferrarinál is puhatolózott, mégpedig komolyabban, mint náluk.

„Találkozott John Elkann-nal is. Szerintem voltak komoly beszélgetések. Monaco táján volt. Egyértelműen voltak egyeztetések, talán Vasseurrel is. De Elkann-nal biztosan”

– fedte fel az információit a Red Bull csapatfőnöke.

A puhatolózás és a komoly tárgyalások között persze lényeges különbség van. A riválisoknál való kopogtatás remek módszer a versenyzőknél arra, hogy nyomást gyakoroljanak az aktuális csapatukra, ha ki akarnak préselni belőlük bizonyos feltételeket vagy egy fizetésemelést. A hosszabbítása után Hamilton maga is tett rá célzást, hogy ilyenkor megy a szokásos játék.

Ami a Red Bull-lal való kapcsolatfelvételt illeti, a Daily Mail szerint két személy jöhetett szóba: ha nem maga Hamilton volt az érdeklődő, akkor a versenyző menedzsere és imázsépítő tanácsadója, Penni Thow, vagy az édesapja, Anthony Hamilton lehetett az. Hozzátették, a hétszeres világbajnok aligha lesz valaha is Red Bull-versenyző, és maga Horner is ezt sugallta, aki már Sebastian Vettel idején is nemet mondott a britre, ugyanazon érvekkel, mint most Verstappen esetében.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak