Musorujsag
Élő Eredmények

Így reagált Verstappen Hamilton Red Bull-os érdeklődésének hírére

Így reagált Verstappen Hamilton Red Bull-os érdeklődésének hírére

F1
Nem vevő Max Verstappen a feltételes módú játékokra, de azért megkérdezték, vevő lett volna-e rá, hogy Lewis Hamilton csapattársa legyen…

Sok pletyka látott napvilágot Lewis Hamilton mercedeses jövőjéről az év során, ám arra aligha számíthattunk, hogy egy ilyen hónapokkal azután is felmerül, hogy két évvel meghosszabbította a szerződését a csapattal. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a felelős mindezért, aki a Daily Mail című lapnak nyilatkozva elmondta, a hétszeres világbajnok részéről valaki felvette velük a kapcsolatot az idén, hogy a lehetőségekről puhatolózzanak. Horner emellett azt is állította, hogy Hamilton májusban biztosan tárgyalt a Ferrari elnökével, John Elkann-nal is.

A csapatváltásból nyilvánvalóan semmi sem lett, Horner hangsúlyozta, ők megmondták Hamiltonéknak, hogy elégedettek a jelenlegi felállásukkal. Szerinte nem is működhetne a Max Verstappen, Lewis Hamilton páros.

Kapcsolódó tartalom

Verstappen ezek után persze nem kerülhette el a témával kapcsolatos kérdést a csütörtöki abu-dzabi sajtótájékoztatón – bár szerette volna… A brit Sky Sports riportere és kommentátora kérdezte arról, mit szólt volna, ha egy párhuzamos univerzumban Horner igent mondott volna Hamiltonéknak.

„Mit jelentene, ha tudnánk?” – kérdezett vissza mosolyogva, némi gondolkodás után. „Nem tudom, nem történik meg, szóval… (nevet) Nincs értelme sztorikat kreálni abból, hogy ’ha’, ’ha’. Nem történik meg.”

A kérdésre, ellenezné-e Hamilton érkezését, egyértelművé tette, neki teljesen mindegy, hogy ki a csapattársa.

„Nem lenne ellenemre, nem számítana. Bárki. Nem szeretném ezt kifejezetten Lewisra mondani. Sok nagyszerű verseny van még rajta kívül is. Igen. Néha nem így alakul…” – zárta rövidre a témát a címvédő.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak