Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét egyedi festés a McLarennél

Ismét egyedi festés a McLarennél

McLaren
Ahogyan azt az előző években már megszokhattuk, a McLaren F1-es csapata idén is egyedi festéssel vág neki az Abu-dzabi Nagydíjnak, amit ismét egy fiatal művésszel közösen készítettek el a szezonzáróra.

A narancsosok egyik szponzorukkal közösen 2021-ben indították el a Driven By Change nevű programot, melynek keretén belül fiatal művészek által tervezett egyedi fényezéssel indulnak a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon.

Az idei fényezést Nujood Al-Otaibi tervezte, aki édesapja nyomdokait követte a művészi pályán és már gyermekkora óta alkot.

Fotó: XPB

Alkotásai főként azokra a kihívásokra reflektálnak, amikkel hallássérültként szembesült. A McLarennel közösen létrehozott fényezés is „abból merített ihletet, hogyan értelmezi ő a hangokat.” Ezen felül a természet hatott még rá: a homokdűnéket és a tenger hullámait próbálta megragadni.

Ami a McLarent és a fényezéseket illeti, a csapat egész évben igyekezett valami különlegeset nyújtani a különböző helyszíneken: legutóbb Las Vegas-ban is némileg módosított festéssel versenyeztek.

Autóikra az új dizájntól függetlenül is nagyobb figyelem hárulhat majd rá Abu-Dzabiban, a McLaren ugyanis harcban van az Aston Martinnal a konstruktőri tabella negyedik helyezéséért, melynek tartása plusz dollármilliókat ér az év végi „osztozkodáskor.”

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak