Musorujsag
Élő Eredmények

Karriercsúcs kapujában Sainz: Alonso és Leclerc legyőzése is presztízskérdés?

Karriercsúcs kapujában Sainz: Alonso és Leclerc legyőzése is presztízskérdés?

F1, As, Sky Sports
Harmadik közös évükben másodszor győzheti le Charles Leclerc-t, és a spanyol házi párharcot is megnyerheti Fernando Alonso ellen – Carlos Sainz nem tagadja, nem csak a Ferrari konstruktőri második helye motiválja Abu-Dzabiban.

Csapata négy pontra zárkózott fel a Mercedes mögött, így minden esélye megvan rá, hogy Abu-Dzabiban feltegye a koronát a nyári szünetet követő nagy hajrájára. Az ellenfélén 52 pontot hozó Ferrari a konstruktőri második helyezésre hajt az évzárón, versenyzője, Carlos Sainz azonban egy másik célt is szeretne elérni: megtartaná a 4. helyét az egyéni tabellán.

Jelenleg 200 ponttal áll, csak a futamgyőzelmének köszönhetően megelőzve a szintén 200 pontos honfitársát, Fernando Alonsót. Abu-Dzabi tehát a spanyolok házi párharcáról is dönt majd, melynek kapcsán a Ferrari nagyköveteként tevékenykedő spanyol Marc Gené megjegyezte: „Carlos negyedik. Még sosem zárt jobb pozícióban az ötödik helynél, és azonos pontszáma van, mint Alonsónak. Elmondhatom, hogy Spanyolországban mi figyelünk erre. És biztosíthatok mindenkit, hogy mindketten foglalkoznak ezzel.”

E csatának azonban vannak más résztvevői is. Lando Norris 5, Charles Leclerc 12 pontra van a két spanyoltól. Bár jelentéktelennek tűnik e versenyfutás, a ferraris is megerősítette, nem teljesen az.

„Hazudnék, ha azt mondanám, nem lenne jobb negyedikként zárni a bajnokságot, mint hatodikként. Nem ezért vagyok itt, de a hétvégére ez egy jó cél. Mindig a lehető legjobb helyen akarok végezni, ez fontos”

– jelentette ki Sainz.

„Hullámzó év volt ez. Összességében úgy érzem, jó szezonom volt, ugyanakkor kissé csalódást keltő az idénre magunk elé kitűzött célok szempontjából. Mindenesetre sikerült talpra állnunk, jobban kiismertük az autót, és sikerült jó eredményeket elérnünk vele. Csapatként szép fejlődést értünk el” – értékelte az idényt Sainz.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

„Hogy negyedik, ötödik vagy hatodik leszek-e az egyéni bajnokságban, az nem fogja megváltoztatni az életem. Ha majd húsz év múlva vissza fogok tekinteni, mindegy lesz, hogy negyedik, ötödik vagy hatodik lettem-e. De erre a hétvégére ez egy jó cél. Negyedik akarok lenni, próbálom fontos versenyként kezelni, és most, hogy mindenki fáradt egy mozgalmas év végén, próbálok némi nyomást gyakorolni.”

Mindeközben Sainz jó barátja és korábbi csapattársa, a negyedik helytől 5 pontra lévő Lando Norris elismerte, neki is értékes lenne az előrébb lépés. „Ez egy bónusz. Természetesen érdekel, ha előttük végezhetek, az nagyszerű. Nem gondolok erre minden hétvégén, és a szezon után sem fogok gondolkodni rajta, hogy bárcsak ezt vagy azt csináltam volna a bajnokságban. De azt hiszem, az egónak segítség!” – fogalmazta meg, miért van mégis tétje a jelentéktelennek tűnő csatának.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak