Musorujsag
Élő Eredmények

Nincs jól Ocon, kihagyja az abu-dzabi sajtónapot

Nincs jól Ocon, kihagyja az abu-dzabi sajtónapot

Alpine
Egy versenyzővel kevesebb lesz jelen az abu-dzabi versenypályán a szezonzáró nagydíj sajtónapján: Esteban Ocon nem érzi jól magát.

Csütörtökön teljesíti idei utolsó sajtónapját a Forma–1 mezőnye – ám foghíjasan. Az Alpine csapata jelezte, hogy Esteban Ocon nem érzi jól magát, ezért nem látogat ki a pályára az Abu-dzabi Nagydíj „nulladik” napján.

A kékek hangsúlyozták, hogy visszavárják a volán mögé a múlt héten Las Vegasban a negyedik helyen célba érő versenyzőjüket.

„Esteban Ocon nem érezte jól magát ezen a héten, és az orvosok pihenést tanácsoltak neki. Noha az állapota javult ma reggelre, ki fogja hagyni a ma délutáni médiakötelezettségeit a pályán. Arra számítunk, hogy amint lehet, visszatér a pályára”

– állt az Alpine közleményében.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

A Forma–1 igazi erőltetett menettel zárja le a 22 futamos szezonját. Az amerikai kontinensen öt hét alatt négy versenyt teljesítettek, a záró duplahétvége pedig az év legnagyobb utazását hozta számukra. Las Vegasban négy napon át éjszakáztak a rendhagyó időbeosztás miatt, majd a hét elején jöhetett a nagyjából 20 órás utazás az onnan 12 időzónával arrébb lévő Abu-Dzabiba.

A versenyzők közül többen is jelezték, az F1 kezdi túlfeszíteni a húrt a programjával, és szeretnék, ha jövőre változtatnának a Las Vegas-i időrenden, többen pedig hangsúlyozták, jó lenne leválasztani egymásról az ennyire távol eső helyszínek versenyeit.

Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak