Musorujsag
Élő Eredmények

Sargeant sem tudja, meggyőzte-e a Williamst

Sargeant sem tudja, meggyőzte-e a Williamst

Autosport
Noha a 2023-as Abu-dzabi Nagydíjjal egyre közelebb kerülünk a korábban kitűzött döntési határidőhöz, a Williams újonca, Logan Sargeant továbbra sem tudja, meggyőzte-e főnökeit arról, hogy kiérdemelte a szerződéshosszabbítást.

Kemény újoncszezont tudhat maga mögött a Williams amerikai versenyzője, akinek bár voltak villanásai, elsősorban ütközései és hibái miatt került a figyelem középpontjába. Éppen ezért többen megkérdőjelezték, lesz-e számára folytatás csapatánál, és a királykategóriában. A Williams jövőjével kapcsolatban rendre azt kommunikálta, amennyiben fejlődik, megkapja új szerződését.

Főnökei dicsérték is: az évad utolsó harmadában többször szó esett arról, hogy adataik alapján látszik a fiatal pilóta fejlődése, a balesetek viszont elfedték ezt. Utaltak arra is, hogy Sargeant jövőjéről a szezon végén születik döntés.

A határidő tehát közeleg, Sargeant pedig a múlt hét végén, Las Vegasban egy jó időmérős eredménnyel jelezte, valóban fejlődik. Nem meglepő tehát, hogy az abu-dzabi sajtótájékoztatón megkérdezték, ezt követően eldőlt-e, hogy megtartják. „Jó kérdés… őszintén, nem tudom. Ami engem illet, erre az esetre is úgy gondolok, mit a többire: futamról futamra haladok” – folyatta.

Logan Sargeant (Fotó: XPB)

„Úgy érzem, vezetési szempontból minden sokkal jobb lett az elmúlt időszakban. Nem tudom, egészen pontosan hány forduló óta. Csak igyekszem a legjobb munkát végezni. Az utóbbi időben nem látok semmilyen problémát” – magyarázta.

Kisebb meglepetésre a Las Vegas-i Nagydíj kvalifikációjának említésekor megjegyezte, eddig azt a pillanatot tartja újoncéve csúcsának, amikor megszerezte a hetedik rajthelyet a Q3-ban, ahelyett, hogy második hazai futamát, az Austinban rendezett Amerikai Nagydíjat mondaná, ahol megszerezte első királykategóriás pontját.

„Mindenképpen a Vegas-i időmérőt választanám (a 2023-as szezon csúcsának), mert végre sikerült mindent összerakni három kvalifikációs etapon keresztül” – fogalmazott. „És ez nagyon jó volt. Persze az a tény a segítségemre volt, hogy Las Vegas-ban alapvetően gyors autónk volt. De határozottan ez volt a csúcspont” – zárta gondolatát.

Borítókép: Logan Sargeant (Fotó: XPB)

További tartalmak