Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: A csapatokkal már tudatták, hol rendezik a 2024-es sprinthétvégéket

Sajtó: A csapatokkal már tudatták, hol rendezik a 2024-es sprinthétvégéket

Auto Motor und Sport
Német sajtóhírek szerint a Forma–1 vezetői már közölték a csapatokkal, hol rendeznek sprintfutamokat a 2024-es évben. Ami ezek számát illeti, az állítólag változatlan marad: Azerbajdzsán és Belgium „kiesik” a sprintnaptárból.

A 2024-es versenynaptárat már hónapokkal ezelőtt ismertették a Forma–1 vezetői, arról viszont bejelentésükkor nem esett szó, hol tartanak sprintfutamokat a következő idényben. A német Auto Motor und Sport viszont megtudta, a csapatokhoz már eljutatták az információkat a sprinthétvégék tervezett helyszíneivel kapcsolatban.

A lap arról ír, a hat sprintből (az események száma tehát változatlan marad 2023 után, azt követően, hogy az idei évadra megduplázták a szombati viadalok számát) négyet ugyanazon a helyszínen rendeznek, mint idén, két esetben viszont változás várható.

Ami a visszatérő helyszíneket illeti, az Auto Motor und Sport úgy tudja, 2024-ben sprinthétvégét rendeznek Ausztriában, az Amerikai Egyesült Államokban (Austinban), Brazíliában (Interlagos a formátum 2021-es bevezetése óta minden évben sprinthelyszín volt, amivel egyedülálló a jelenlegi huszonnégy versenyhelyszín között) és Katarban is.

A sanghaji rajtrács (Fotó: XPB)

A sprintek szempontjából „új versenyhelyszín” lesz Miami (az Egyesült Államokban tehát kétszer is „különleges” hétvégét rendeznek) valamint a királykategória mezőnyét 2019 óta először fogadó Kína. A „sprintnaptárból” Azerbajdzsán és Belgium szorul ki.

A szezonzáró helyszín szó esett arról is, hogy 2024-re ismét változtatnak a sprinthétvégék formátumán, „ésszerűbbé” téve azokat. Vagyis a tervek szerint a pénteki időmérő a sprintverseny rajtrácsáról dönt, amit szombat délelőtt rendeznek, majd szombat délután a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjét meghatározó kvalifikációt futják le.

Ez, ahogyan az Auto Motor und Sport által megszellőztetett sprintnaptár sem hivatalos még, a jövő hét végén viszont várhatóan jönnek végleges hírek is a menetrendről valamint a szabályokról is a Forma–1-es bizottság következő ülése után.

A Miami Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak