Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: A Williams döntött Sargeant sorsáról

Hivatalos: A Williams döntött Sargeant sorsáról

Williams
Pénteken, kora este pont került az utolsó szabad versenyzői üléssel kapcsolatos – hónapok óta tartó – találgatások végére, a Williams ugyanis bejelentette, hogy meghosszabbítja Logan Sargeant szerződését, aki így 2024-ben is a csapat pilótája lesz.

A Williams akadémiáján nevelkedő amerikai versenyző mindössze egy F2-es szezon után került fel a királykategóriába, ahol a kifejezetten biztató nyitófutam után nehéz hetek következtek: Sargeant több hibát is vétett, miközben szinte folyamatosan elmaradt a rutinosabb csapattárs, Alexander Albon mögött. Ennek hatására jövőjéről már a nyári szünet előtt pletykálni kezdtek.

A nemzetközi sajtóban több név is felmerült a Williams-üléssel kapcsolatban: legutóbb, a szezonzáró alkalmával is felerősödött egy találgatás azzal kapcsolatban, hogy a Mercedes védence, Frederik Vesti „golyózza majd ki” az amerikait.

Főnökei ebben a „hírviharban” folyamatosan védték Sargeantet és nem győzték hangsúlyozni, látják, hogy a fiatal pilóta fejlődik, hibái viszont a külső szemlélők számára elfedhetik ezt. Legutóbb a csapatvezető, James Vowles már kifejezetten magabiztosan nyilatkozott, az utolsó futamot követően pedig sejtelmes rádiós üzenetekben utaltak arra, tervezik a folytatást az amerikaival.

Hivatalosan viszont csak most, a „téli szünet” első hetének végén jelentették be, hogy Sargeant 2024-ben is megtarthatja versenyzői ülését. Ezzel egyébként minden hely elkelt, és az a ritka helyzet állt elő, hogy a szezonzáróhoz képest nem lesz változás a mezőny összetételében a jövő évi idénynyitón.

Logan Sargeant (Fotó: XPB)

„Nagyon boldog vagyok, hogy 2024-ben is a Williamsszel versenyezhetek” – kommentálta a bejelentést a pilóta. „Hihetetlen volt az eddigi, közös utazásunk és hálás vagyok a lehetőségért, hogy tovább fejlődhetek versenyzőként egy tehetséges és elkötelezett csapat tagjaként. Izgalmas terveink vannak a jövőre, és már alig várom, hogy hozzájárulhassak a Williams sikereihez.”

„Örülök, hogy a 2024-es szezonban is folytathatjuk a közös utunkat Logannal” – jegyezte meg Vowles a hosszabbítás kapcsán. „Bizonyította, hogy nagyszerűek a képességei, miközben a világ színe előtt nagy nyomás nehezedett rá, szóval tökéletesen illik a csapathoz.”

„Nagyon bízunk benne és a képességeiben, és hiszünk abban, hogy a következő szezonban még nagyobb sikereket érhetünk el közösen” – tette hozzá a brit szakember, kinek csapata külön kiemelte, a Sargeanttel való hosszabbítás „aláhúzza eltökéltségüket a fiatalok támogatása iránt, hiszen az amerikai is saját programjuk tagjaként lépett fel az F1-be.”

James Vowles (Fotó: XPB)
Borítókép: Logan Sargeant (Fotó: XPB)

További tartalmak