Musorujsag
Élő Eredmények

Jordan: Miután kritizáltam a fiát, volt egy feszült pillanatom Lawrence Stroll-lal

Jordan: Miután kritizáltam a fiát, volt egy feszült pillanatom Lawrence Stroll-lal

PlanetF1
A korábbi csapatvezető, Eddie Jordan elárulta, volt egy feszült találkozása Lawrence Stroll-lal, miután kritikával illette az üzletember fiát, Lance Strollt. Akkor úgy fogalmazott, a fiatal versenyző csak az édesapa pénze miatt került a mezőnybe; ezen a megjegyzésen most finomított.

A kanadai versenyző 2017-ben, 18 évesen debütált a királykategóriában, bemutatkozásakor pedig a kritikák középpontjába került, sokan biztosra vették ugyanis, hogy édesapja – a pályafutását komoly pénzösszegekkel támogató – Lawrence nélkül nem jutott volna el a királykategóriáig és a juniorszériákban sem kapta volna meg a legjobb lehetőségeket.

Egyik bírálója Eddie Jordan volt; a korábbi csapatvezető akkoriban egyértelműen kijelentette, hogy Strollnak nincs helye a mezőnyben, azt édesapja „vásárolta meg” neki. Most, hat évvel később elárulta, ez okozott egy kis nézeteltérést közte és a kanadai üzletember között.

„Emlékszem, volt egy kis feszültség… Lawrence Stroll odajött hozzám, hogy megkérdezze, miért mondtam ezt. Daviddel (Coulthard) és Markkal (Webber) dolgoztam, azt hiszem a Channel 4-nál, és azt hiszem azt mondtam, hogy Lance az apja segítsége és befolyása nélkül nem kapott volna ülést. És hát ennek nem örült…” – fogalmazott.

Eddie Jordan (Fotó: XPB)

Hat év elteltével Jordan már máshogy látja a kanadai versenyzőt, aki érzése szerint azt bizonyította, hogy tud F1-es szinten versenyezni, vagyis többek között őt is megcáfolta, de azt továbbra is biztosra veszi, hogy Stroll sosem lesz vezérpilóta.

„Most visszatérek a témához és már inkább azt mondom, hogy Lance igazolta, hogy helye van a Forma–1-ben. De az alapján, amit jelenleg látok tőle, szerintem ő sosem lesz első számú versenyző valahol” – folytatta az ír, aki 1993-ban épp azt a Jordan-istállót alapította meg, ami jelenleg Aston Martinként üzemel, Lawrence Stroll birtokában van és Lance az egyik pilótája.

Jordan az alakulat idei szezonjával kapcsolatban megjegyezte, érzése szerint az év elején inkább a többiek gyengeségeiből profitáltak, jövőre pedig a legjobb hármat kell célba venniük. „Fontosnak tartom, hogy előre tudjanak lépni” – szögezte le.

„Legyünk reálisak, az év elejét nagyon jól eltalálták, amikor mások hullámzó teljesítményt nyújtottak az év elején. Ekkor összeszedtek néhány pontot, de sajnos gyengén zárták az évet. Most, hogy az ötödik helyre, a McLaren mögé kerültek, el kell gondolkodniuk a fejlesztéseken, mert egyértelmű cél kell, hogy legyen számukra az, hogy a legjobb három közé kerüljenek” – zárta gondolatát.

Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Lawrence Stroll (Fotó: Moy / XPB Images)

További tartalmak