Musorujsag
Élő Eredmények

Norris Stelláról: Nem kívánhatok jobb csapatvezetőt!

Norris Stelláról: Nem kívánhatok jobb csapatvezetőt!

RN365
A McLaren versenyzője, Lando Norris hálás, hogy a csapatvezetővel, Andrea Stellával dolgozhat, aki az elmúlt hónapokban érzése szerint remekül összefogta az istállót fontos szerepet játszva ezzel előrelépésükben.

Tizenkét hónappal ezelőtt, 2022 decemberében jelentették be, hogy a McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl a Sauberhez igazol, ahol az Audi érkezésének előkészítésén dolgozik majd, helyét pedig az addig versenyigazgatóként dolgozó Andrea Stella veszi át. Az olasz szakemberrel kapcsolatban, rutintalansága miatt kezdetben többeknek voltak kétségei.

A 2023-as szezon viszont rácáfolt a kritikusokra: Stella levezényelt egy nagyobb volumenű szerkezeti átalakítást, kollégái szerint gyorsan felvette a ritmust és jó hangulatot teremtett, miközben a csapat teljesítmény tekintetében is komoly javulást mutatott be a szezon második felében.

Stelláról az évad végén az istálló rutinosabb – ugyanakkor még mindig fiatal – versenyzője, a hét dobogós helyezést szerző Lando Norris is az elégedettség valamint a hála hangján szólt. „A minap is készítettek velem egy interjút és abban is komoly köszönetet mondtam neki” – nyilatkozta a brit a RacingNews365-nek.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Persze nem csak rajta múlnak a dolgok. Sok más embernek is köszönetet kell mondanom a csapaton belül, hiszen ők is rengeteget dolgoztak. Andrea tette helyre a dolgokat. Ő a producer ebben a díszletben, és mindenki más szereplő abban” – tette hozzá.

„Ebben a csapatban mindenkinek remekül együtt kell működnie, és most mindenki ezt teszi. Szóval Andrea csodálatos munkát végzett. Nagyon-nagyon örülök annak, hogy abban a csapatban lehetek, ahol ő dolgozik. Még mindig nagyon sokat tesz a csapatért, minden egyes hétvégén a verseny, az időmérő és minden egyéb esemény kezelését illetően” – emelte ki.

„Nem is kívánhatnék jobb csapatvezetőt! Szóval igen, nagyon-nagyon hálás vagyok neki” – zárta gondolatát Norris, aki Stella elődjével is jól együtt tudott működni, olyannyira, hogy távozásakor még az is felmerült, hogy Seidl egy nap még ezt kihasználva az Audihoz csábíthatja őt.

Andrea Stella (Fotó: Staley / XPB Images)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak