Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: Masi? Csak egy idióta, aki rossz döntést hozott…

Wolff: Masi? Csak egy idióta, aki rossz döntést hozott…

Motorsport
Ha a Mercedes csapatfőnökén múlik, aligha kerül újra az FIA kötelékébe a 2021-es Abu-dzabi Nagydíj antihősévé vált korábbi versenyigazgató…

Az idei Abu-dzabi Nagydíjat alig több mint egy hete intették le, a 2021-est már közel két éve, de még mindig utóbbi tud jobb beszédtémát szolgáltatni. A Mercedes háza táján legalábbis még mindig téma, ami akkor és ott történt. És most, hogy az FIA elnöke, Mohammed bin Szulajm egy múlt héten megjelent nyilatkozatában jelezte, hogy ha úgy adódna, ő alkalmazná újra Michael Masi akkori versenyigazgatót, újra volt is miért felhozni a témát.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke aligha nézné szó nélkül Masi visszatérését. Mint azt Bin Szulajm nyilatkozata előtt, egy Sao Pauló-i Nagydíj idején adott interjúban egyértelművé tette, ő többé hallani sem akar Masiról.

„Ezek brutális hegek. Hihetetlen hegek, és sosem fogjuk túltenni rajta magunkat, semmilyen módon” – mondta az osztrák, amikor a Motorsport a 2021-es bajnoki végjáték hosszú távú hatásairól kérdezte őt.

Toto Wolff (Fotó: XPB)

A Mercedes kommunikációs igazgatója, Bradley Lord ezen a ponton úgy érezte, érdemes pontosítania főnöke szavait. „Keletkeztek hegek. Sérülések voltak, és ezekből idővel hegek lettek.”

Wolff egyetértett. „Ezek hegek lettek, és vannak pillanatok, amikor elgondolkodsz rajta, hogyan történhetett meg. Tudjuk, hogyan történt.”

„De nem akarok egyetlen percet sem az okokon való agyalásra fecsérelni, mert azzal túl nagy figyelmet adnék a fickónak. Ő csak egy idióta, aki rossz döntést hozott”

tette egyértelművé Wolff, mit is gondol a volt versenyigazgatóról.

Masi az FIA-tól való 2022-es menesztése után komoly válságba került, halálos fenyegetéseket is kapott, depressziós volt. Aazóta viszont már egyenesbe jött, és hazájában, Ausztráliában vállalt motorsporttal kapcsolatos szerepeket.

Borítókép: Toto Wolff és Michael Masi (Fotó: XPB)

További tartalmak