Musorujsag
Élő Eredmények

Hamarosan felfedi új nevét a Sauber

Hamarosan felfedi új nevét a Sauber

Motorsport
Az Egyesült Királyságban mutatja be 2024-es autóját a Sauber, ami a hét végén csapatnevét is bejelenti valamint hamarosan egy új szponzort is ismertet a nyilvánossággal – árulta el a csapatvezető, Alessandro Alunni Bravi.

Miután lezárult az Alfa Romeóval való együttműködés, az Audi érkezésére pedig még várni kell, a Saubernek a következő két, átmeneti évben lehetősége nyílik arra, hogy „klasszikus” csapatnevével szerepeljen a királykategóriában, de arra is, hogy felvegye egy szponzor nevét – értelemszerűen ezzel plusz bevételhez jutva.

A hírek szerint sokkal valószínűbb az, hogy Sauberként szerepelnek majd, hivatalos bejelentés viszont még nem érkezett a vezetőségtől. Sokat azonban már erre sem kell várni, legkésőbb december 10-én ugyanis ismertetik az új (vagy esetleg a „régi”) elnevezést.

Ezt a csapatvezető, Alessandro Alunni Bravi is megerősítette, aki nemrég azt is felfedte, hogy a csapat 2024-ben – fennállása során először – az Egyesült Királyságban mutatja be új autóját és hamarosan egy új szponzort is ismertet. „December 10-én, amint az FIA közzéteszi a nevezési listát, be fogjuk jelenteni az új csapatnevet” – fogalmazott.

Alessandro Alunni Bravi (Fotó: XPB)

„Szerintem meglepetés lesz, és már nagyon várjuk, hogy megkezdjük az együttműködést az új partnerekkel. Új megközelítést fogunk alkalmazni a kommunikáció és a marketing terén, az autót pedig az Egyesült Államokban fogjuk leleplezni” – tette hozzá.

„Idén lezártunk egy sikeres együttműködést az Alfa Romeóval, 2024-ben pedig új nevünk lesz. Mint ismert, az F1-ben a csapat neve egyben egy függőben lévő kereskedelmi partnerség is lehet, szóval ennél többet nem akarunk elárulni” – folytatta, majd jelezte, az Audi érkezéséig a középpontban továbbra is az alakulat fejlesztése, növelése lesz.

„Természetesen keményen dolgozunk az átalakuláson. Még mindig egy kis csapat vagyunk, egy független alakulat. Ez viszont egy nagy kihívás, szóval dolgozunk azon, hogy minden területen fejlődni tudjunk” – emelte ki.

„Itt most arra gondolok, hogy minden részleget fejleszteni kell. Nemcsak a csapat méretéről van szó, hanem a megfelelő emberek megtalálásáról. Az emberek döntő fontosságúak lesznek. A legnehezebb feladat a szakemberek azonosítása és a megfelelő folyamatok kialakítása. Ez nagy kihívás. Mindenkit megvehetünk, de időt nem. Az egyik legkeményebb feladat az elvárások kezelése lesz” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak